Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
75 g guanciale
250 g spaghetti
250 g trostomaten
4 eieren
35g pecorino
35g Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST
1 el Balsamico azijn
1 el olijfolie 

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
500 g spaghetti
150 g guanciale
8 eieren
70g pecorino
70g Parmezaanse kaas
1 kg trostomaten 

VOORRAADKAST
2 el Balsamico azijn
2 el olijfolie

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven op 80 °C en zet de borden die u gaat gebruiken er in om voor te verwarmen. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Bak ondertussen de guanciale in een koekenpan in circa 5 minuten op laag vuur licht krokant tot het vet eruit is gebakken. Zet apart. 
  3. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. 
  4. Snijd de tomaten in partjes en breng op smaak met de Balsamico, olijfolie, en zout en peper.
  5. Breek 3 hele eieren en 1 eierdooier in een grote kom. Rasp de pecorino en Parmezaanse kaas fijn. Meng de kaas en eieren goed door elkaar met een flinke snuf versgemalen zwarte peper en zet apart. 
  6. Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de pasta af. Roer de pasta door de kom met eieren en kaas en meng direct door elkaar zodat de eieren niet stollen. 
  7. Doe de guanciale er met vet en al bij en voeg iets van van het kookvocht toe voor een smeuïge saus. Verdeel de pasta over de voorverwarmde borden en serveer met de tomatensalade.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven op 80 °C en zet de borden die u gaat gebruiken er in om voor te verwarmen. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Bak ondertussen de guanciale in een koekenpan in circa 5 minuten op laag vuur licht krokant tot het vet eruit is gebakken. Zet apart. 
  3. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. 
  4. Snijd de tomaten in partjes en breng op smaak met de Balsamico, olijfolie, en zout en peper.
  5. Breek 6 hele eieren en 2 eierdooier in een grote kom. Rasp de pecorino en Parmezaanse kaas fijn. Meng de kaas en eieren goed door elkaar met een flinke snuf versgemalen zwarte peper en zet apart. 
  6. Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de pasta af. Roer de pasta door de kom met eieren en kaas en meng direct door elkaar zodat de eieren niet stollen. 
  7. Doe de guanciale er met vet en al bij en voeg iets van van het kookvocht toe voor een smeuïge saus. Verdeel de pasta over de voorverwarmde borden en serveer met de tomatensalade.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT