Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g natuurrijst
1 bos bosui
1 limoen
2 kippendijfilets met huid
½ kropsla
250 g tomaten

VOORRAADKAST

50 ml olijfolie + extra om in de bakken
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g natuurrijst
2 bossen bosui
2 limoenen
4 kippendijfilets met huid
1 kropsla
500 g tomaten

VOORRAADKAST

100 ml olijfolie + extra om in de bakken
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de bosui in stukken van 5 centimeter. Als de witte onderkant dik is, snijd deze dan eventueel doormidden.
  2. Verhit 50 milliliter olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bosui in 5 tot 7 minuten goudbruin en knapperig. Meng in een kom met het sap van ½ limoen en breng op smaak met zout.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Breng de kip op smaak met zout en bak met het vel naar beneden in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
  4. Maak ondertussen de salade. Haal de bladeren van de krop en snijd de tomaten in blokjes. Maak aan met de rest van het limoensap, 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Draai de kip om en bak nog 7 tot 10 minuten. Voeg 100 milliliter water toe en laat de kip hierin zachtjes sudderen tot al het vocht is verdampt.
  6. Meng de helft van de bosui salsa door de rijst. Verdeel de rijst, kip en salade over de borden. Schep de rest van de salsa over de kip.

Bereiding voor 4 personen

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de bosui in stukken van 5 centimeter. Als de witte onderkant dik is, snijd deze dan eventueel doormidden.
  2. Verhit 100 milliliter olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bosui in 5 tot 7 minuten goudbruin en knapperig. Meng in een kom met het sap van 1 limoen en breng op smaak met zout.
  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Breng de kip op smaak met zout en bak met het vel naar beneden in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
  4. Maak ondertussen de salade. Haal de bladeren van de krop en snijd de tomaten in blokjes. Maak aan met de rest van het limoensap, 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Draai de kip om en bak nog 7 tot 10 minuten. Voeg 150 milliliter water toe en laat de kip hierin zachtjes sudderen tot al het vocht is verdampt.
  6. Meng de helft van de bosui salsa door de rijst. Verdeel de rijst, kip en salade over de borden. Schep de rest van de salsa over de kip