Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g aardappels
300 g waspeen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
10 g peterselie
125 g Franse yoghurt
2 kippendijen met vel
½ citroen

VOORRAADKAST

3 el olijfolie
1 el mosterd
1 el honing

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg aardappels
600 g waspeen
3 sjalotten
3 tenen knoflook
20 g peterselie
250 g Franse yoghurt
4 kippendijen met vel
1 citroenen

VOORRAADKAST

5 el olijfolie
2 el mosterd
2 el honing

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Snijd de aardappels en wortels in grove stukken. Kook allebei tot ze net gaar zijn. Giet af en laat ze droog stomen.
  3. Pel en snijd de sjalotten over de lengte doormidden en eventueel in vieren als ze erg groot zijn. Meng de sjalot, aardappels en wortels in een braadslee met 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Zet 10 minuten in de oven.
  4. Pers 1 teen knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng met de yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak. Zet apart.
  5. Pers de andere twee tenen knoflook uit in een kom en meng met de kippendijen, de rasp en sap van een ½ citroen, mosterd, honing, zout en peper.
  6. Verlaag na 10 minuten de oven naar 200 °C. Leg de gemarineerde kippendijen tussen de groenten met de velzijde naar boven en zet het geheel weer in de oven – circa 30 minuten, tot de kip gaar is en het vel licht krokant. Tip | Zet de oven eventueel de laatste paar minuten op grillstand om het vel extra krokant te krijgen.
  7. Verdeel de kip en groenten over de borden en serveer met de yoghurtdip.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Snijd de aardappels en wortels in grove stukken. Kook allebei tot ze net gaar zijn. Giet af en laat ze droog stomen.
  3. Pel en snijd de sjalotten over de lengte doormidden en eventueel in vieren als ze erg groot zijn. Meng de sjalot, aardappels en wortels in een braadslee met 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Zet 10 minuten in de oven.
  4. Pers 1 teen knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng met de yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak. Zet apart.
  5. Pers de andere twee tenen knoflook uit in een kom en meng met de kippendijen, de rasp en sap van een ½ citroen, mosterd, honing, zout en peper.
  6. Verlaag na 10 minuten de oven naar 200 °C. Leg de gemarineerde kippendijen tussen de groenten met de velzijde naar boven en zet het geheel weer in de oven – circa 30 minuten, tot de kip gaar is en het vel licht krokant. Tip | Zet de oven eventueel de laatste paar minuten op grillstand om het vel extra krokant te krijgen.
  7. Verdeel de kip en groenten over de borden en serveer met de yoghurtdip.

Ingrediënten in dit recept