Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1/2 rode ui
1/2 teen knoflook
1/2 Sorrento citroen (sap)
5 g peterselie
2 kipburgers
2 briochebollen
2 little gems
200 g Siciliaanse cherrytomaatjes

VOORRAADKAST

4 eetl. mayonaise
4 eetl. natuurazijn of witte wijnazijn
olijfolie
peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 rode ui
1 teen knoflook
1 Sorrento citroen (sap)
10 g peterselie
4 kipburgers
4 briochebollen
4 little gems
400 g Siciliaanse cherrytomaatjes

VOORRAADKAST

4 eetl. mayonaise
8 eetl. natuurazijn of witte wijnazijn
olijfolie
peper en zout

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen, meng met de natuurazijn of witte wijnazijn en een snuf zout. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
  2. Rasp de knoflook of snijd deze heel fijn, meng met de mayonaise en 1 eetlepel citroensap. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en meng de helft ervan door de mayonaise.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipburgers circa 4 minuten per kant tot ze helemaal gaar zijn.
  4. Haal ondertussen de bladeren van de sla (bewaar 2 bladeren voor de burgers), snijd eventueel in hapklare stukken en snijd de tomaatjes doormidden. Maak aan met de rest van het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, de rest van de peterselie, peper en zout.
  5. Besmeer de briochebollen met de knoflookmayonaise, leg de sla erop gevolgd door de sla en de ingemaakte rode ui. Serveer de burgers met de salade.

Bereiding voor 4 personen

  1. Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen, meng met de natuurazijn of wittewijnazijn en een snuf zout. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
  2. Rasp de knoflook of snijd deze heel fijn, meng met de mayonaise en 2 eetlepel citroensap. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en meng de helft ervan door de mayonaise.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipburgers circa 4 minuten per kant tot ze helemaal gaar zijn.
  4. Haal ondertussen de bladeren van de sla (bewaar 4 bladeren voor de burgers), snijd eventueel in hapklare stukken en snijd de tomaatjes doormidden. Maak aan met de rest van het citroensap, 4 eetlepels olijfolie, de rest van de peterselie, peper en zout.
  5. Besmeer de briochebollen met de knoflookmayonaise, leg de sla erop gevolgd door de sla en de ingemaakte rode ui. Serveer de burgers met de salade.

 

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT