Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

300 g sperziebonen
400 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
2 sjalotten, gesnipperd
4 kippendijen, in grove stukken
10 g verse dragon, fijngehakt
250 ml slagroom

VOORRAADKAST

1 eetl. olijfolie
1 eetl. witte wijnazijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

600 g sperziebonen
800 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
4 sjalotten, gesnipperd
8 kippendijen, in grove stukken
20 g verse dragon, fijngehakt
500 ml slagroom

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie
2 eetl. witte wijnazijn

Printen

Bereiding

  1. Breng twee pannen met gezouten water aan de kook (één voor de aardappelen en één voor de sperziebonen). Verwijder de steeltjes van de sperziebonen. Schil de aardappelen en snijd in stukken.
  2. Kook de aardappelen in circa 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht bij het afgieten.
  3. Kook de sperziebonen in circa 6-8 minuten beetgaar.
  4. Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de sjalotten glazig. Blus af met de witte wijnazijn en bak nog 2 minuten.
  5. Snijd de kippendijen in grove stukken. Hak de dragon fijn. Bak de kip in de pan met de sjalotten op hoog vuur rondom goudbruin. Voeg vervolgens 200 ml van de slagroom en de dragon toe en laat op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Stamp een puree van de aardappelen. Voeg de overgebleven slagroom en eventueel wat van het kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de puree met de sperziebonen en de kip in romige dragonsaus.

Ingrediënten in dit recept