Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

70 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen // Tijd: 10 minuten + circa 1 uur oventijd

1 Kamper lamszadel rollade, op kamertemperatuur
Handje verse munt, fijngehakt
Handje verse peterselie, fijngehakt
Handje verse salie, fijngehakt
4 tenen knoflook, fijngehakt

Voorraadkast
4 eetl. olijfolie


Kamper lamszadel rollade met verse kruidenvulling

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Knip de rollade los. Meng de fijngehakte kruiden met de knoflook en 3 eetl. olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de binnenkant van de rollade met het kruidenmengsel en rol voorzichtig op. Bind de rollade opnieuw op met keukentouw.
  3. Verhit een koekenpan met 1 eetl. olijfolie en bak de rollade rondom goudbruin.
  4. Zet de rollade vervolgens circa een uur in de oven tot deze een kerntemperatuur van 60 graden heeft bereikt.
  5. Omwikkel met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snijd in mooie plakken en serveer.

Ingrediënten in dit recept