Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g Agria aardappels
2 Kamper lamsworsten
rasp en sap van een ½ citroen
1 kropsla
250 g cherrytomaatjes
10 g peterselie

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout
1 theel. mosterd
2 eetl. mayonaise

VOORRAADKAST

keukenpapier

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kilo Agria aardappels
4 Kamper lamsworsten
rasp en sap van een 1 citroen
2 kropsla’s
500 g cherrytomaatjes
20 g peterselie

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout
1 theel. mosterd
4 eetl. mayonaise

VOORRAADKAST

keukenpapier

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Breng een pan met gezouten water aan de kook en gaar de aardappels in 15 minuten. Giet af en laat iets uitwasemen.
  2. Maak ondertussen de dressing voor de aardappels. Meng de mayonaise met de citroensap en -rasp naar smaak en 1 eetlepel olijfolie. Hak de helft van de peterselie inclusief de steeltjes fijn en meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Pluk de blaadjes van de overgebleven peterselie en leg apart.
  4. Maak in een grote kom de vinaigrette voor de salade. Meng de mosterd met 2 theelepels citroensap, peper en zout. Giet al kloppend met een garde beetje voor beetje circa 2 tot 3 eetlepels olijfolie erop, tot de vinaigrette bindt en u een glanzende saus heeft.
  5. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en haal de bladeren van de sla. Scheur de bladeren eventueel in stukken. Leg de sla en tomaatjes op de dressing in de kom, maar meng nog niet door.
  6. Meng de iets afgekoelde aardappels met de dressing en laat staan terwijl u de worsten bakt.
  7. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de worsten in circa 7 minuten rondom goudbruin aan. Haal uit de pan en leg op de borden.
  8. Veeg de pan schoon en verhit er een paar eetlepels olijfolie in. Bak hierin de peterselie in circa 1 minuut knapperig. Schep uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout. Leg de knapperige peterselie op de aardappelsalade.
  9. Hussel de sla en tomaten om en verdeel samen met de aardappelsalade en een lamsworstje over de borden.

Bereiding voor 4 personen

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Breng een pan met gezouten water aan de kook en gaar de aardappels in 15 minuten. Giet af en laat iets uitwasemen.
  2. Maak ondertussen de dressing voor de aardappels. Meng de mayonaise met de citroensap en -rasp naar smaak en 2 eetlepel olijfolie. Hak de helft van de peterselie inclusief de steeltjes fijn en meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Pluk de blaadjes van de overgebleven peterselie en leg apart.
  4. Maak in een grote kom de vinaigrette voor de salade. Meng de mosterd met 2 theelepels citroensap, peper en zout. Giet al kloppend met een garde beetje voor beetje circa 4 tot 6 eetlepels olijfolie erop, tot de vinaigrette bindt en u een glanzende saus heeft.
  5. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en haal de bladeren van de sla. Scheur de bladeren eventueel in stukken. Leg de sla en tomaatjes op de dressing in de kom, maar meng nog niet door.
  6. Meng de iets afgekoelde aardappels met de dressing en laat staan terwijl u de worsten bakt.
  7. Verhit 2 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de worsten in circa 7 minuten rondom goudbruin aan. Haal uit de pan en leg op de borden.
  8. Veeg de pan schoon en verhit er een paar eetlepels olijfolie in. Bak hierin de peterselie in circa 1 minuut knapperig. Schep uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout. Leg de knapperige peterselie op de aardappelsalade.
  9. Hussel de sla en tomaten om en verdeel samen met de aardappelsalade en een lamsworstje over de borden.

 

Ingrediënten in dit recept