Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Lente // hoofdgerecht voor 4 personen // tijd: circa 30 minuten

500 g Kamper lamsgehakt
1 grote rode ui, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, geperst
Handje verse oregano, gerist
100 g feta
100 g creme fraiche
Handje verse munt, fijngehakt
1 aubergine, in dunne plakken
4 brioche hamburgersbroodjes
Gekleurde (cherry)tomaatjes, in plakjes


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een kom het lamsgehakt met de helft van de rode ui (snipper deze eerst even), de helft van de knoflook en de oregano en breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak met vochtige handen 4 burgers van het gehaktmengsel.
  4. Mix de feta met de crème fraiche en munt tot een egaal mengsel.
  5. Meng 3 eetl. olijfolie met de overige knoflook en een snuf zout en bestrijk de aubergines rondom met de knoflook olie.
  6. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bak de aubergines aan beide kanten tot ze zacht zijn en er mooie grillstrepen ontstaan.
  7. Bak vervolgens de lamsburgers in circa 6 minuten rondom goudbruin.
  8. Verwarm de brioche broodjes circa 3 minuten in de oven.
  9. Beleg de brioche broodjes met de aubergine, feta crème, lamshamburger, tomaatjes en overige rode ui. 

Tip: lekker met (zelfgemaakte) zoete aardappelfriet of verse friet van frietboutique.

Ingrediënten in dit recept