Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht
lunch

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen // Bereidingstijd: circa 35 minuten

2 rode uien, in ringen
500 g zoete aardappel, geschild
4 kipburgers à 125 g
1 potje Lindenhoff citroen mayonaise
1 bakje veldsla
4 brioche broodjes, doorgesneden
125 g Baambrugs big buikspek

Zelf in huis:
3 eetl. witte wijnazijn
2 theel. kristalsuiker
2 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een kommetje de witte wijnazijn met de kristalsuiker, 3 eetlepels water en een snuf zout. Meng de rode uien door het azijnmengsel en laat 20 minuten staan. Schep regelmatig even om.
  3. Snijd de zoete aardappels in frieten en besprenkel met olijfolie en zout. Leg de frieten op de bakplaat en bak in circa 20-25 minuten goudbruin.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan en bak het buikspek knapperig.
  5. Haal het buikspek uit de pan en bak de kipburgers in circa 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
  6. Verwarm de brioche broodjes gedurende 3 minuten in de oven.
  7. Beleg ieder brioche broodje met wat veldsla, een kipburger, knapperig buikspek, citroen mayonaise en de gepekelde rode uien.
  8. Serveer met de zoete aardappel friet en wat extra mayonaise om te dippen. 

Tip: maak een lekkere vinaigrette en serveer de overige veldsla bij de burger!

Ingrediënten in dit recept