Chef

Chef Laurentz Craane Iveau Burger & Wijnbar

Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 Lindenhoff ereburgers
4 brioche hamburgerbroodjes
1 potje bacon & whiskey jam
1 potje courgette relish
1 potje geroosterde ketchup
1 potje Lindenhoff mayonaise
500 gram ancienne Coeur de Boeuf tomaten
1 kropsla
1 kg Agria aardappelen
125 gram gesneden en gerookte Baambrugs big buikspek
250 gram black cheddar


Bereiding

  1. Steek de barbecue aan of verhit een grillpan en bak de burger in circa 8 minuten op hoog vuur rondom goudbruin en laat de cheddar op de hamburger smelten.
  2. Rooster ondertussen de bacon in 2 minuten zodat deze mooi knapperig is
  3. Halveer de broodjes. Grill het brioche broodje kort op de barbecue (of in een grillpan) voor een mooie grillruit
  4. Snijd de tomaten in mooie ruime plakken en was de sla en scheur deze in mooie bladeren voor op het broodje
  5. Bestrijk de binnenkant van de brioche met de mayonaise en serveer met de sla en tomaten, hamburger en spek
  6. Versier de ereburger met de hamburgers specials van Laurentz Craane: courgette relish, gerookte ketchup en whiskey & bacon jam.
Laurentz Craane

over de Chef - Chef Laurentz Craane Iveau Burger & Wijnbar

De perfecte hamburger, die maak je niet zomaar. Chef-kok Laurentz Craane denkt over ieder onderdeel van zijn hamburgers na en perfectioneert elk detail. Hierdoor won hij tot drie keer toe de prijs van ‘beste hamburger van Nederland’. Voor hem is één ding zeker: het begint allemaal met het kiezen van de beste producten. Van het vlees tot aan de tomaten voor de ketchup; alles moet top zijn!