
Chef
Chef Laurentz Craane Iveau Burger & WijnbarSeizoen
lenteGang
hoofdgerechtBereidingstijd
45 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
4 Lindenhoff ereburgers
4 brioche hamburgerbroodjes
1 potje bacon & whiskey jam
1 potje courgette relish
1 potje geroosterde ketchup
1 potje Lindenhoff mayonaise
500 gram ancienne Coeur de Boeuf tomaten
1 kropsla
1 kg Agria aardappelen
125 gram gesneden en gerookte Baambrugs big buikspek
250 gram black cheddar
Bereiding
- Steek de barbecue aan of verhit een grillpan en bak de burger in circa 8 minuten op hoog vuur rondom goudbruin en laat de cheddar op de hamburger smelten.
- Rooster ondertussen de bacon in 2 minuten zodat deze mooi knapperig is
- Halveer de broodjes. Grill het brioche broodje kort op de barbecue (of in een grillpan) voor een mooie grillruit
- Snijd de tomaten in mooie ruime plakken en was de sla en scheur deze in mooie bladeren voor op het broodje
- Bestrijk de binnenkant van de brioche met de mayonaise en serveer met de sla en tomaten, hamburger en spek
- Versier de ereburger met de hamburgers specials van Laurentz Craane: courgette relish, gerookte ketchup en whiskey & bacon jam.
Ingrediënten in dit recept
