
Seizoen
winterGang
nagerechtBereidingstijd
25 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
4 plakken kletzenbrot
1 Rommadou hervé
½ citroen
60 g mesclun
1 radicchio di Treviso
2 el boter
Voorraadkast
2 el olijfolie
1 el zonnebloemolie
zout
Bereiding
- Zet de oven op de warmste grilstand.
- Haal de kaas uit de koelkast, snijd direct in 4 plakken en zet terug in de koelkast.
- Snijd het kletzenbrot in 4 plakken van ca. 1cm dik.
- Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie. Bak de plakken kletzenbrot in een paar minuten krokant aan beide kanten.
- Haal het kletzenbrot uit de pan. Voeg vervolgens 2 eetlepels roomboter toe aan de pan en wacht tot deze licht bruin kleurt. Leg het brood terug in de pan en schep gedurende 3 minuten met een lepel de hete boter constant over het brood, de boter moet schuimen. Haal het brood uit de pan en laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Leg het kletzenbrot in een ovenschaal en breng op smaak met een beetje zout. Leg vervolgens op elk snee een stuk Rommadou hervé. Gril 5 minuten boven in de oven totdat de bovenkant van de kaas mooi bruin kleurt, maar niet volledig is gesmolten.
- Maak ondertussen de salade door de raddicchio in grove stukken te snijden en deze te mengen met de mesclun.
- Meng 2 eetlepel olijfolie, de citroensap, zout en peper. Gebruik dit als frisse dressing om de salade aan te maken. Let op: serveer direct om te voorkomen dat de sla slap wordt!
- Leg het kletzenbrood met Rommadou Hervé op een bord en garneer met de salade. Serveer het gerecht warm.