Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

dessert

Duration

25 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

4 plakken kletzenbrot
1 Rommadou hervé
½ citroen
60 g mesclun
1 radicchio di Treviso
2 el boter

Voorraadkast

2 el olijfolie
1 el zonnebloemolie
zout

Printen

Bereiding

  1. Zet de oven op de warmste grilstand.
  2. Haal de kaas uit de koelkast, snijd direct in 4 plakken en zet terug in de koelkast.
  3. Snijd het kletzenbrot in 4 plakken van ca. 1cm dik.
  4. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie. Bak de plakken kletzenbrot in een paar minuten krokant aan beide kanten.
  5. Haal het kletzenbrot uit de pan. Voeg vervolgens 2 eetlepels roomboter toe aan de pan en wacht tot deze licht bruin kleurt. Leg het brood terug in de pan en schep gedurende 3 minuten met een lepel de hete boter constant over het brood, de boter moet schuimen. Haal het brood uit de pan en laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
  6. Leg het kletzenbrot in een ovenschaal en breng op smaak met een beetje zout. Leg vervolgens op elk snee een stuk Rommadou hervé. Gril 5 minuten boven in de oven totdat de bovenkant van de kaas mooi bruin kleurt, maar niet volledig is gesmolten.
  7. Maak ondertussen de salade door de raddicchio in grove stukken te snijden en deze te mengen met de mesclun.
  8. Meng 2 eetlepel olijfolie, de citroensap, zout en peper. Gebruik dit als frisse dressing om de salade aan te maken. Let op: serveer direct om te voorkomen dat de sla slap wordt!
  9. Leg het kletzenbrood met Rommadou Hervé op een bord en garneer met de salade. Serveer het gerecht warm.
“Door het kletzenbrot in roomboter te bakken krijgt het extra smaak en wordt het lekker sappig”

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT