Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Italiaanse Malfatti met bruine boter en gemengde tomatensalade

--,--
Voeg producten toe

Gang

main

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g spinazie
200 g ricotta
2 eieren
70 g Parmezaanse kaas
500 g tomatenmix
5 g basilicum
40 g boter

VOORRAADKAST

200 g bloem
2 el olijfolie
1 el balsamico

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg spinazie
400 g ricotta
4 eieren
120 g Parmezaanse kaas
1 kg tomatenmix
10 g basilicum
50 g boter

VOORRAADKAST

400 g bloem
4 el olijfolie
2 el balsamico

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  2. Blancheer de spinazie tot het is geslonken, haal uit het water met een schuimspaan en spoel af met koud water – houd het kookwater in pan voor later. Knijp met uw handen het overtollige water uit de spinazie en snijd fijn.
  3. Meng de fijngesneden spinazie, ricotta, eieren, bloem en 50 gram geraspte Parmezaanse kaas in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  4. Rol met uw handen grove balletjes ter grootte van een halve golfbal – dit zijn uw malfatti! Leg ze op een bord en zet apart.
  5. Snijd de tomaten in dunne plakken en verspreid over een schaal. Scheur de basilicum erover en besprenkel met olijfolie en Balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Breng de pan met water opnieuw aan de kook en gaar de malfatti in circa 4 minuten tot ze beginnen te drijven. Verwarm intussen de boter in een koekenpan en laat het bruin worden. Schep de malfatti uit het water, laat een beetje uitlekken en voeg toe aan de bruine boter.
  7. Verdeel de malfatti in de botersaus over de borden en rasp de overige Parmezaanse kaas erover. Serveer de tomatensalade erbij.

Bereiding voor 4 personen

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  2. Blancheer de spinazie tot het is geslonken, haal uit het water met een schuimspaan en spoel af met koud water – houd het kookwater in pan voor later. Knijp met uw handen het overtollige water uit de spinazie en snijd fijn.
  3. Meng de fijngesneden spinazie, ricotta, eieren, bloem en 100 gram geraspte Parmezaanse kaas in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  4. Rol met uw handen grove balletjes ter grootte van een halve golfbal – dit zijn uw malfatti! Leg ze op een bord en zet apart.
  5. Snijd de tomaten in dunne plakken en verspreid over een schaal. Scheur de basilicum erover en besprenkel met olijfolie en Balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Breng de pan met water opnieuw aan de kook en gaar de malfatti in circa 4 minuten tot ze beginnen te drijven. Verwarm intussen de boter in een koekenpan en laat het bruin worden. Schep de malfatti uit het water, laat een beetje uitlekken en voeg toe aan de bruine boter.
  7. Verdeel de malfatti in de botersaus over de borden en rasp de overige Parmezaanse kaas erover. Serveer de tomatensalade erbij.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Italiaanse Malfatti met bruine boter en gemengde tomatensalade

Ingrediënten in dit recept

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt