Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

main

Duration

180 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Hertenrollade met radicchio salade en cantharellen
Hoofdgerecht voor 4-6 personen // Tijd: circa 1 uur

1 kg hertenrollade
5 takjes tijm
50-100 g roomboter (koud, in blokjes)
1 kg aardappelmix
100 g cantharellen
1 potje ganzenvet om in te bakken
1/2 radicchio
1/2 radicchio di castel franco
1 citroen
5 takjes peterselie

Voorraadkast | zelf in huis
100 ml rode wijn
200 ml kippenbouillonpeper en zout
olijfolie
kristalsuiker

Printen

Bereiding


1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de hertenrollade rijkelijk met peper en zout en braad aan in een koekenpan in olijfolie op hoog vuur, circa 10 minuten in totaal. Draai het vuur uit.

2. Haal de rollade uit de pan en doe over in een ovenschaal. Bak 35-45 minuten of tot de kerntemperatuur 55 graden heeft bereikt. Haal uit de oven en laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

3. Zet de pan waar je het hert in hebt gebakken weer op hoog vuur. Doe 3 takjes tijm in de pan en bak een paar seconden mee. Blus de pan af met de wijn en laat tot de helft inkoken. Doe de kippenbouillon in de pan samen met een snuf suiker en laat weer tot de helft inkoken.

4. Draai het vuur laag en voeg de blokjes boter een voor een toe om de saus te binen. Blijf roeren met een garde tot je een glanzende, iets dikkere saus hebt. Zet apart.

5. Snijd de aardappels in stukken en doe in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en kook de aardappels 10 minuten. Giet af en laat in de zeef/het vergiet drogen terwijl je de cantharellen klaarmaakt.

6. Veeg de cantharellen schoon en bak in olijfolie op hoog vuur in 5-8 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout. Zet apart

7. Veeg de pan schoon en verhit er een paar eetlepels ganzenvet in. Bak de aardappels in circa 10-15 minuten goudbruin en knapperig.

8. Scheur de bladeren van de radicchio en meng in een grote kom met olijfolie, peper, zout en citroensap. Begin met een halve citroen, voeg zo nodig meer toe. Hak de peterselie fijn. Meng de cantharellen door de radicchio, doe in een mooie slakom en bestrooi met de peterselie.

9. Serveer de hertenrollade met de salade en gebakken aardappels.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT