Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

120 gr herten medalion, per persoon
1 knolselderij
200 gr boerenroomboter, neutraal
100 gr anijschampignons
2 st konings champignon
1 grote sjalot
1 teentje knoflook

Zelf in huis halen
Olie
Peper en zout


Bereiding hertenmedaillon

  1. Haal de hertenfilet minimaal 20 minuten voor het bakken uit de koeling om deze alvast op temperatuur te laten komen. Dit is belangrijk omdat zo het garen gelijkmatiger zal gaan. Verwarm de over voor op 120°C.
  2. Laat een bakpan goed warm worden en verwarm hier wat olie in. Kruid de filet ruim met peper en zout en schroei deze dicht in de olie zodat er een mooi gekarameliseerde korst op het vlees komt. Haal de filet uit de pan en leg op een ovenrooster. Gaar de filet tot een kern temperatuur van 46°C. Gebruik hiervoor eventueel een thermometer om het garen goed te controleren.
  3. Laat het vlees enkele minuten op een warme plaats rusten voordat je het serveert.

Geroosterde knolselderij

  1. Schil de knolselderij en wikkel hem in aluminiumfolie samen met per zout en boter. Zet de knolselderij 1 uur in de oven op 180 graden.
  2. Check de gaarheid met een prikker het kan zijn dat door de grote van knolselderij de het langer duurt, hij moet echt helemaal zacht zijn van binnen.
  3. Laat hem vervolgens in de folie afkoelen en rooster hem daarna op open vuur of brand hem met een gasbrander tot hij helemaal gekeurd is
  4. Snijd hem in mooie plakken en zout hem iets na

Paddenstoelen

  1. Was de paddenstoelen zo kort mogelijk en laat ze drogen op een schone doek. Halveer alle paddenstoelen en kerf de koningschampignons kruislings in.
  2. Verhit wat olie in een pan en leg eerst de koningschampignon er met de platte kant eerst in de pan. Als ze mooi van kleur zijn draai je ze om en voeg de rest van de paddenstoelen toe en ook de knoflook en de sjalot.
  3. Schud de paddenstoelen zo nu en dan om en breng ze als ze mooi gebakken zijn een beetje boter, peper en zout toe

Ingrediënten in dit recept