Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Heilbot op de huid met gesmoorde prei, dille-olie en zuurdesem

Gang

main

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

2 preien
½ zuurdesembrood
10 g dille
½ teen Lautrec knoflook
½ Sorrento citroen, rasp en sap
20 g roomboter + extra voor bij het brood
2 heilbotfilets met vel

VOORRAADKAST

50 ml olijfolie + extra om in de bakken
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

4 preien
1 zuurdesembrood
20 g dille
1 teen Lautrec knoflook
1 Sorrento citroen, rasp en sap
40 g roomboter + extra voor bij het brood
4 heilbotfilets met vel

VOORRAADKAST

75 ml olijfolie + extra om in de bakken
zout en peper

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het wit van de prei over de lengte door en vervolgens in stukken van 10 centimeter. Spoel eventueel schoon als u nog veel aarde tussen de prei ziet zitten. Bewaar het groen van de prei voor het trekken van bouillon of om mee te stoven in een ander gerecht.
  2. Bak het brood 10 minuten in de oven. Rasp ondertussen de schil van de citroen en bewaar apart. Hak de dille grof en doe samen met 75 milliliter olijfolie, ½ teen knoflook en 1 eetlepel citroensap in de beker van een staafmixer of kleine blender en pureer. Proef en breng op smaak met zout en de citroenrasp.
  3. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en smelt hierin de boter. Rangschik de prei met de opengesneden kant naar beneden in de pan en bak 2 tot 3 minuten tot de onderkant mooi goudbruin is. Voeg 50 milliliter water toe en doe een deksel op de pan. Laat de prei 5 minuten zachtjes smoren.
  4. Verhit in een andere koekenpan 2 eetlepels olijfolie op hoog vuur. Breng de heilbot aan beide kanten op smaak met zout en leg met het vel naar beneden in de koekenpan. Druk goed aan met een spatel zodat de vis niet opkrult.
  5. Bak de vis 2 tot 3 minuten aan 1 kant totdat het vel mooi knapperig is en de vis voor de helft gaar. Draai de vis om en bak nog 1 minuut aan de andere kant.
  6. Haal de prei uit de pan en leg met de opengesneden kant naar boven op de borden. Breng op smaak met zout. Verdeel de vis en het brood over de borden en schep de dille-olie over de prei en vis. Serveer extra boter bij het brood.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Heilbot op de huid met gesmoorde prei, dille-olie en zuurdesem

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten