Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 ui
2 tenen knoflook
500 g spinazie
1 kleine spitskool
10 g dille
10 g peterselie
4 eieren
½ zuurdesembrood

VOORRAADKAST

olijfolie om in te bakken
peper en zout
chilivlokken (optioneel)

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 uien
3 tenen knoflook
1 kg spinazie
1 spitskool
20 g dille
20 g peterselie
8 eieren
1 zuurdesembrood

VOORRAADKAST

olijfolie om in te bakken
peper en zout
chilivlokken (optioneel)

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak daarin de uien 3-5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Houdt u van pittig? Dan kunt u er eventueel een klein beetje chilivlokken aan toevoegen.
  2. Verwijder ondertussen het hart van de spitskool en snijd de kool in dunne reepjes. Voeg de spitskool beetje voor beetje toe tot deze helemaal is geslonken.
  3. Voeg ook de spinazie beetje voor beetje toe
    tot deze helemaal is geslonken.
  4. Hak de kruiden fijn. Als de steeltjes dun zijn, kunt u die ook eten. Bewaar een klein beetje voor garnering en doe de rest in de pan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  5. Maak kuiltjes in de groenten om straks de eieren in de breken. Breek de eieren voorzichtig boven de kuiltjes en doe het deksel op de pan. Draai het vuur laag en bak het geheel tot de eieren gaar zijn, maar de dooier nog zacht. Blijf hier goed bij staan, het kan zijn dat dit in 2 minuten is gebeurd, maar 6 minuten kan ook.
  6. Bak ondertussen het zuurdesembrood af.
  7. Strooi de rest van de kruiden over de shakshuka en zet de pan op tafel. Serveer met het brood, olijfolie en zout.

Ingrediënten in dit recept