Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 ui, in stukken
1 teentje knoflook, in plakken
1 grote prei, gewassen en in dunne ringen
2 (gekleurde) bospenen, in plakjes
1 blaadje laurier
2 takjes lavas
1 Poulet Noir kip
250 g cavalo nero, fijngesneden
200 g vastkokende aardappels, in kleine blokjes
Handje verse peterselie, fijngehakt

 

Zelf in huis halen:
4 kruidnagels
4 peperkorrels

Printen

Bereiding

Hoofdgerecht voor 4 personen // tijd: circa 25 minuten + 1 uur en 20 minuten kooktijd // makkelijk // goed van tevoren klaar te maken

  1. Verwarm 2,5 liter water in een ruime soeppan en steek de kruidnagels in de ui
  2. Doe de ui, knoflook, helft van de prei en de helft van de bospeen in de soep
  3. Voeg de laurier, lavas en peperkorrels toe
  4. Doe vervolgens de kip in de pan en breng het water tot net onder de kook, pocheer de kip in 1 uur gaar.
  5. Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon. Doe de gezeefde bouillon terug in de pan
  6. Voeg nu de rest van de bospeen, prei, de cavalo nero en aardappels toe en laat nog 20 minuten pruttelen
  7. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder ondertussen het vel van de kip en pluk het vlees los met twee vorken
  8. Voeg de kipstukjes bij de kippensoep en warm kort mee
  9. Garneer de kippensoep met vers gehakte peterselie

Ingrediënten in dit recept