Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

400 g broccoli
2 teentjes knoflook
1 ui
2 broodjes van vanmenno
50 g cheddar
125 ml slagroom

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie
500 ml groentebouillon

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

800 g broccoli
3 teentjes knoflook
1 ui
4 plakken zuurdesembrood
100 g cheddar
250 ml slagroom

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie
1 l groentebouillon

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in roosjes en leg in een ovenschaal. Plet anderhalf teen knoflook in de schil en leg die erbij – u bewaart een halve knoflookteen
    voor de croutons. Snijd de ui in kwarten en leg die er ook bij. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie, breng op smaak met zout en schep om. Rooster 15 minuten in de oven en schep halverwege even om.
  2. Snijd het brood in blokjes, besprenkel met 1 eetl. olijfolie en pers het overgebleven halve teentje knoflook erboven uit. Bak de croutons circa 5 minuten in de oven.
  3. Haal de croutons uit de oven, rasp de helft van de cheddar erboven en zet nog 5 minuten in de oven.
  4. Verwijder de schil van de knoflook en schep deze met de broccoli en de ui in een soeppan. Schenk de bouillon erbij en laat nog 5 minuten koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de soep in kommen. Serveer met de croutons en de overige cheddar.

 

Ingrediënten in dit recept