Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gepofte topinambour met salsa verde

--,--
Voeg producten toe

Seizoen

winter

Gang

side

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

500 gr topinamboer
75 gram sjalot
2 tenen knoflook
5 ansjovisfilets
2 eidooier, hardgekookt
60 gram bladpeterselie
35 gram basilicum

Zelf in huis halen
15 gram pijnboompitten
50 gram azijn
500 gr zonnebloemolie om te frituren
25 gram broodkruim
150 gram olijfolie
150 gram zonnebloemolie
Peper en zout

Printen

Bereiding topinambout

Gepofte Topinambour

  1. Was en borstel de topinambour goed zodat alle aarde verwijderd is. Kook de topinambour in gezouten water tot ze zacht zijn en laat ze op een doek afkoelen
  2. Verhit een pan olie tot 170 graden. Scheur de knolletjes met je handen open en frituur ze vervolgens tot ze mooi goud geel van kleur zijn, ze hoeven niet helemaal krokant te zijn. Zout ze licht na.

Salsa verde

  1. Mix in de keukenmachine alle de sjalot, knoflook, ansjovisfilets, eidooiers, broodkruim en pijnboompitten, behalve de olijfolie, peterselie en basilicum, fijn. Zodra het mengsel licht is gehakt voeg je de groene kruiden toe. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Gepofte topinambour met salsa verde

Ingrediënten in dit recept

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt