
Chef
Joanna Jes-Szopa – I wine&dineSeizoen
zomerGang
nagerechtMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
2 perziken
160 ml water
250 gram kwark, fromage frais
Zelf in huis halen
75 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels rozenwater
1/2 theelepel gemalen kardemon
Poedersuiker (naar smaak)
Theelepel vanille extract (optioneel)
Bereiding
- Was de perziken en snijd ze doormidden. Haal de pit eruit.
- Breng het water samen met de suiker aan de kook. Voeg de perziken toe en kook ze 2 minuten en dertig seconden per kant.
- Doe de perziken samen met hun kookvocht in een schaal om af te laten koelen. Als ze afgekoeld zijn haal ze eruit en voeg het rozenwater en kardemom toe. Roer goed en doe de perziken er weer in.
- Laat ’n paar uur marineren. Draai af en toe om.
- Meng de fromage frais met de poedersuiker en het vanille extract.
- Serveer de kwark met de perzik erop.
Ingrediënten in dit recept
