Chef

Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Seizoen

zomer

Gang

nagerecht

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

2 perziken
160 ml water
250 gram kwark, fromage frais

Zelf in huis halen
75 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels rozenwater
1/2 theelepel gemalen kardemon
Poedersuiker (naar smaak)
Theelepel vanille extract (optioneel)


Bereiding

  1. Was de perziken en snijd ze doormidden. Haal de pit eruit.
  2. Breng het water samen met de suiker aan de kook. Voeg de perziken toe en kook ze 2 minuten en dertig seconden per kant.
  3. Doe de perziken samen met hun kookvocht in een schaal om af te laten koelen. Als ze afgekoeld zijn haal ze eruit en voeg het rozenwater en kardemom toe. Roer goed en doe de perziken er weer in.
  4. Laat ’n paar uur marineren. Draai af en toe om.
  5. Meng de fromage frais met de poedersuiker en het vanille extract.
  6. Serveer de kwark met de perzik erop.

Ingrediënten in dit recept

Joanna Jes-Szopa

over de Chef - Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Joanna, schrijfster van een culinaire blog, i wine&dine is opgeleid als kok en kookt de lekkerste gerechten met Lindenhoff producten en ze gaat voor ons en dus voor jullie heerlijke recepten maken die u in onze webwinkel terug kunt vinden en eenvoudig kunt bestellen! De passie voor koken en goed eten heeft Joanna via de genen van haar oma gekregen. En haar man stimuleert haar extra om veel te koken en dat begrijpen wij! Lekker eten is voor Joanna belangrijker dan snel."Eten heeft een emotioneel aspect en is niet alleen om de honger te stillen" Ze kookt elke dag en soms zelf meerdere keren per dag met veel aandacht en tijd.Ze is dol op eten, kieskeurig waar ze haar ingrediënten haalt, het liefst op vertrouwde plekken - boodschappen is een onderdeel van het kookritueel en voor Joanna ook een van de leukste!