Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Lamszadel
1 kg Kamper lamszadel
50 ml olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
4 takjes verse tijm, gerist
4 takje verse rozemarijn, fijngehakt
1 citroen, geraspt

Lentestamppot
1 kg doré aardappelen (of een andere kruimige aardappelsoort), geschild en in stukken
500 g doperwten, gedopt
250 g Baambrugs big spekblokjes
2 eetl. crème fraiche
125 g veldsla


Gemarineerde Kamper lamszadel met lentestamppot

Hoofdgerecht voor 4 personen // Begin minimaal 4 uur van tevoren met de marinade // Tijd: circa 50 minuten

Bereiding lamszadel

  1. Kerf voorzichtig de vetlaag van de lamszadel kruislings in.
  2. Meng de olijfolie, knoflook, tijm, rozemarijn en de citroen rasp en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de lamszadel met de marinade, ook in de groeven, en zet afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast.
  4. Haal het lamszadel een uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  5. Verwarm de oven op 170 graden.
  6. Verhit een pan met olijfolie en bak de lamszadel rondom goudbruin.
  7. Zet hem vervolgens in de oven en bak in circa 15-18 minuten rosé van binnen.

Bereiding lentestamppot

  1. Kook de aardappelen in ruim gezouten water in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de doperwten toe. Bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten.
  2. Bak ondertussen de Baambrugs big spekblokjes knapperig en goudbruin.
  3. Stamp de aardappelen en doperwten tot een grove puree, voeg de crème fraiche en wat van het kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de veldsla en de spekblokjes toe en roer goed door. 

Ingrediënten in dit recept