Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 rode ui, in dunne ringen
500 g oesterzwammen, in stukken
25 g roomboter
4 takjes oregano, fijn gehakt
2 grote tenen knoflook, dun gesneden
500 g cavolo nero, gesneden
Gele maistortilla’s
Cheddar black
20 g koriander, gehakt
100 g crème fraîche

VOORRAADKAST
2 eetlepels olijfolie
50-100 ml rode wijnazijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 rode uien, in dunne ringen
1000 g oesterzwammen, in stukken
50 g roomboter
8 takjes oregano, fijn gehakt
4 grote tenen knoflook, dun gesneden
1000 g cavolo nero, gesneden
Gele maistortilla’s
Cheddar black
40 g koriander, gehakt
200 g crème fraîche

VOORRAADKAST
4 eetlepels olijfolie
100-200 ml rode wijnazijn

Printen

Bereiding

  1. Snijd de ui in dunne ringen, doe in een bakje met genoeg rode wijnazijn tot de ui onder staat. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
  2. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Scheur grote oesterzwammen in stukken, laat kleine heel en bak de zwammen in een droge koekenpan tot ze diepbruin zijn, circa 10 minuten. Haal ondertussen de blaadjes van de oregano en hak fijn. Draai als de paddenstoelen mooi bruin zijn het vuur laag, voeg de boter en oregano toe en rasp 1 teen knoflook boven de pan. Roer om en breng op smaak met zout. Draai het vuur uit en doe de paddenstoelen in een kom.
  3. Snijd terwijl de paddenstoelen bakken de nerven uit de cavolo nero en snijd de bladeren in hapklare stukken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de cavolo nero 3-5 minuten tot hij iets is geslonken. Als je het recept verdubbelt kun je dit het beste in een grote wok doen, zodat je genoeg ruimte hebt in de pan.
  4. Pel ondertussen de knoflook fijn en snijd in dunne plakjes. Voeg de knoflook na 1-2 minuten toe aan de cavolo nero, bak nog 1 minuut mee, draai het vuur uit en doe de cavolo nero in een kom.
  5. Veeg een koekenpan (van de paddenstoelen of cavolo nero) schoon met keukenpapier en bak hierin de maistortilla’s op middelhoog vuur circa 1 minuut per kant, tot ze verkleuren en opbollen. Bewaar warme tortilla’s in een droge theedoek. Hak ondertussen de koriander (inclusief de steeltjes) fijn.
  6. Zet de paddenstoelen, cavolo nero, ingemaakte uien, koriander, crème fraîche en tortilla’s in de theedoek op tafel. Serveer met geraspte cheddar.

Ingrediënten in dit recept