Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

400 g kruimige aardappels
120 g roomboter
2 Gasconne gehaktballen
1 teen knoflook
3 takjes tijm
400 g spinazie
50 ml volle melk

VOORRAADKAST
olijfolie
peper en zout
aluminiumfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

800 g kruimige aardappels
240 g roomboter
4 Gasconne gehaktballen
2 tenen knoflook
6 takjes tijm
800 g spinazie
100 ml volle melk

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout
aluminiumfolie

Printen

Bereiding

  1. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en kook de aardappels in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat de aardappels in het vergiet iets opdrogen.
  2. Verhit ondertussen 20 g roomboter samen met een scheut olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Bak de gehaktballen hierin in circa 10 minuten rondom bruin en gaar. Zet het vuur niet te hoog, je wil niet dat de ballen verbranden voordat de binnenkant gaar (of rosé) is. Haal de gehaktballen uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  3. Plet de teen knoflook en bak deze samen met de tijm in het overgebleven vet op hoog vuur in de pan. Blus af met 150 milliliter water en breng dit aan de kook, draai het vuur weer iets later.
  4. Snijd 50 gram boter in blokjes en voeg deze om de beurt toe aan de saus in de pan, tot er een glanzende saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout, bewaar apart en veeg de pan schoon.
  5. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de spinazie circa 5 minuten tot deze is geslonken. Breng op smaak met zout.
  6. Pureer de aardappels met een pureestamper en meng met 50 gram boter en de melk. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel alle ingrediënten over de borden en serveer direct.

Ingrediënten in dit recept