Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Fresine met gekaramelliseerde sjalotten en mozzarella

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g banaansjalotten
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 snee zuurdesembrood
150 g fresine
4 ansjovisfilets
tomatenpuree
10 g verse peterselie, fijngehakt
mozzarella
3 tomaten, in plakjes

VOORRAADKAST

6 eetl. olijfolie
2 eetl. Balsamico azijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g banaansjalotten
4 teentjes knoflook, in plakjes
2 sneeën zuurdesembrood
300 g fresine
8 ansjovisfilets
tomatenpuree
20 g verse peterselie, fijngehakt
mozzarella
6 tomaten, in plakjes

VOORRAADKAST

12 eetl. olijfolie
4 eetl. Balsamico azijn

Printen

Bereiding

  1. Breng een pan met gezouten water aan de kook voor de pasta. Snijd de sjalotten en knoflook in dunne plakjes. Je kan hier eventueel ook een keukenmachine voor gebruiken.
  2. Verhit een koekenpan met 4 eetl. olijfolie. Voeg de sjalotten, knoflook en 1 eetl. Balsamico azijn toe en bak in circa 15 minuten zacht en licht goudbruin.
  3. Hak ondertussen met een keukenmachine of scherp mes de plak brood tot grove kruimels. Voeg 1 eetl. olijfolie en een snuf zout toe.
  4. Kook de fresine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een beetje kookvocht bij het afgieten.
  5. Voeg de ansjovis filets en de tomatenpuree toe aan het sjalottenmengsel en laat nog 10 minu-ten op een lage stand bakken tot het geheel bruin kleurt.
  6. Bak de broodkruimels knapperig in een koekenpan.
  7. Snijd de tomaten in plakken en besprenkel met de overige olijfolie en Balsamico azijn.
  8. Schep de fresine door de gekarameliseerde sjalotten en voeg wat kookvocht toe om het ge-heel smeuïg te maken. Warm goed door en breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de pasta over borden of kommen. Garneer met de broodkruimels, peterselie en scheur de mozzarella erover. Besprenkel met een scheutje olijfolie. Serveer de tomatensalade ernaast.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Fresine met gekaramelliseerde sjalotten en mozzarella

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten