Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
2 pizza bodems
200 g Agria aardappels
1 prei
1 teen knoflook
250 ml crème fraîche
30 g Parmezaanse kaas
80 g rucola
2 el peterselie 

VOORRAADKAST
3 el olijfolie
1 el Balsamico azijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
4 pizza bodems
400 g Agria aardappels
2 preien
2 tenen knoflook
500 ml crème fraîche
60 g Parmezaanse kaas
160 g rucola
4 el peterselie 

VOORRAADKAST
5 el olijfolie
2 el Balsamico azijn

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in plakjes van 1 centimeter dik en kook ze beetgaar. Giet af en laat ze droog stomen. 
  2. Verwijder het bovenste groen van de prei en snijd de rest in dunne ringen. Spoel goed af en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de prei en knoflook met zout en peper in enkele minuten glazig. 
  4. Verdeel de crème fraîche, de aardappelplakjes en het prei-knoflookmengsel over beide pizzabodems. Rasp er Parmezaanse kaas over.
  5. Bak de flammkuchen in circa 10 minuten goudbruin – zet eventueel de laatste paar minuten de oven op grillstand voor een krokante bovenkant.
  6. Maak ondertussen de rucola aan met 1 eetlepel olijfolie, Balsamico azijn en zout en peper. Rasp er eventueel overgebleven Parmezaanse kaas overheen.
  7. Garneer de flammkuchen met fijngesneden peterselie en serveer met de rucolasalade.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in plakjes van 1 centimeter dik en kook ze beetgaar. Giet af en laat ze droog stomen. 
  2. Verwijder het bovenste groen van de prei en snijd de rest in dunne ringen. Spoel goed af en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de prei en knoflook met zout en peper in enkele minuten glazig. 
  4. Verdeel de crème fraîche, de aardappelplakjes en het prei-knoflookmengsel over de pizzabodems. Rasp er Parmezaanse kaas over.
  5. Bak de flammkuchen in circa 10 minuten goudbruin – zet eventueel de laatste paar minuten de oven op grillstand voor een krokante bovenkant.
  6. Maak ondertussen de rucola aan met 2 eetlepels olijfolie, Balsamico azijn en zout en peper. Rasp er eventueel overgebleven Parmezaanse kaas overheen.
  7. Garneer de flammkuchen met fijngesneden peterselie en serveer met de rucolasalade.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT