Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

4 drumsticks
½ bloemkool
4 groene pepers
½ limoen, rasp en sap
½ teen Lautrec knoflook
½ zuurdesembrood

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

8 drumsticks
1 bloemkool
6 groene pepers
1 limoen, rasp en sap
1 teen Lautrec knoflook
½ zuurdesembrood

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hussel de drumsticks om in een kom met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Maak aan met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg bij de kip op de bakplaat en bak het geheel nog 20 minuten.
  3. Maak ondertussen de groene pepersalsa. Verwijder de zaadlijsten uit de groene pepers, hak de pepers fijn en doe in een kommetje. Rasp de limoen hierboven en pers het sap uit boven de kom. Pel de knoflook en rasp boven de kom. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met zout.
  4. Hussel de bloemkool en kip om zodat de bloemkool een beetje is bedekt met kippenvet. Doe het brood in de oven en bak alles nog 10 minuten. In totaal staat de bakplaat dus 40 minuten in de oven.
  5. Verdeel de drumsticks, het brood en de bloemkool over de borden en schep de salsa over de kip en de bloemkool.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hussel de drumsticks om in een kom met 2 eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Maak aan met 6 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg bij de kip op de bakplaat en bak het geheel nog 20 minuten.
  3. Maak ondertussen de groene pepersalsa. Verwijder de zaadlijsten uit de groene pepers, hak de pepers fijn en doe in een kommetje. Rasp de limoen hierboven en pers het sap uit boven de kom. Pel de knoflook en rasp boven de kom. Voeg 3 tot 4 eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met zout.
  4. Hussel de bloemkool en kip om zodat de bloemkool een beetje is bedekt met kippenvet. Doe het brood in de oven en bak alles nog 10 minuten. In totaal staat de bakplaat dus 40 minuten in de oven.
  5. Verdeel de drumsticks, het brood en de bloemkool over de borden en schep de salsa over de kip en de bloemkool.

Ingrediënten in dit recept