Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Gang

lunch
voorgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Brunchgerecht voor 4 personen // Pasen // Tijd: 15 minuten

1 ui, gesnipperd
500 g verse doperwten, gedopt
125 ml crème fraîche
1/2 Lindenhoff chorizo worst, fijngehakt
1 bol burrata, in stukken

Voorraadkast
1 eetl. olijfolie + extra om te besprenkelen
600 ml groentebouillon

 

Printen

Doperwtensoep met chorizo crumble en burrata

  1. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui gedurende 2 minuten.
  2. Voeg de groentebouillon en doperwten toe en kook 10 minuten.
  3. Bak ondertussen in een koekenpan de fijngehakte chorizo goudbruin en knapperig.
  4. Mix met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de crème fraiche toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de soep in kommen, bestrooi met de chorizo en verdeel de burrata erover. Besprenkel met extra olijfolie.

Ingrediënten in dit recept