Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Courgetteburger op brioche met yoghurtsaus en wortelsalade

Seizoen

summer

Gang

main

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 courgette
1 ei
10 g basilicum
100 ml yoghurt
1 teen knoflook
2 briochebollen
2 winterpenen
½ citroen, sap

VOORRAADKAST
2 eetl. mosterd
90 g bloem
olijfolie
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 courgettes
2 eieren
20 g basilicum
200 ml yoghurt
2 tenen knoflook
4 briochebroodjes
4 winterpenen
1 citroen, sap

VOORRAADKAST
4 eetl. mosterd
180 g bloem
olijfolie
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Rasp de courgette en hak de blaadjes van de basilicum fijn. Doe de courgette in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Roer de courgette met de helft van de basilicum, het ei, 1 eetlepel mosterd en de bloem in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng de rest van de basilicum met de yoghurt. Rasp de knoflook boven de yoghurt, meng en breng op smaak met zout.
  3. Schil en rasp de winterpeen. Meng de wortel met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en doe in een schaaltje.
  4. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Vorm met de hand burgers van het courgettemengsel en bak 3 tot 4 minuten per kant.
  5. Snijd de briochebollen open en rooster circa 1 minuut in een droge koekenpan. Smeer wat yoghurtsaus op het brood en leg de courgetteburger erop. Leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer de burgers met de wortelsalade en extra yoghurtsaus ernaast.

Bereiding voor 4 personen

  1. Rasp de courgette en hak de blaadjes van de basilicum fijn. Doe de courgette in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Roer de courgette met de helft van de basilicum, de eieren, 2 eetlepels mosterd en de bloem in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng de rest van de basilicum met de yoghurt. Rasp de knoflook boven de yoghurt, meng en breng op smaak met zout.
  3. Schil en rasp de winterpeen. Meng de wortel met 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en doe in een schaaltje.
  4. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Vorm met de hand burgers van het courgettemengsel en bak 3 tot 4 minuten per kant.
  5. Snijd de briochebollen open en rooster circa 1 minuut in een droge koekenpan. Smeer wat yoghurtsaus op het brood en leg de courgetteburger erop. Leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer de burgers met de wortelsalade en extra yoghurtsaus ernaast.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Courgetteburger op brioche met yoghurtsaus en wortelsalade

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten