Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

35 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 courgette
1 ei
10 g basilicum
100 ml yoghurt
1 teen knoflook
2 briochebollen
2 winterpenen
2 eetl. kappertjes
½ citroen, sap

VOORRAADKAST
2 eetl. mosterd
90 g bloem
olijfolie
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 courgettes
2 eieren
20 g basilicum
200 ml yoghurt
2 tenen knoflook
4 briochebroodjes
4 winterpenen
4 eetl. kappertjes
1 citroen, sap

VOORRAADKAST
4 eetl. mosterd
180 g bloem
olijfolie
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Rasp de courgette en hak de blaadjes van de basilicum fijn. Doe de courgette in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Roer de courgette met de helft van de basilicum, het ei, 1 eetlepel mosterd en de bloem in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng de rest van de basilicum met de yoghurt. Rasp de knoflook boven de yoghurt, meng en breng op smaak met zout.
  3. Schil en rasp de winterpeen. Snijd de helft van de kappertjes in stukjes. Meng de wortel met de gesneden en hele kappertjes, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaaltje en serveer de rest van de kappertjes erbij.
  4. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Vorm met de hand burgers van het courgettemengsel en bak 3 tot 4 minuten per kant.
  5. Snijd de briochebollen open en rooster circa 1 minuut in een droge koekenpan. Smeer wat yoghurtsaus op het brood en leg de courgetteburger erop. Leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer de burgers met de wortelsalade en extra yoghurtsaus ernaast.

Bereiding voor 4 personen

  1. Rasp de courgette en hak de blaadjes van de basilicum fijn. Doe de courgette in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Roer de courgette met de helft van de basilicum, de eieren, 2 eetlepels mosterd en de bloem in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng de rest van de basilicum met de yoghurt. Rasp de knoflook boven de yoghurt, meng en breng op smaak met zout.
  3. Schil en rasp de winterpeen. Snijd de helft van de kappertjes in stukjes. Meng de wortel met de gesneden en hele kappertjes, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaaltje en serveer de rest van de kappertjes erbij.
  4. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Vorm met de hand burgers van het courgettemengsel en bak 3 tot 4 minuten per kant.
  5. Snijd de briochebollen open en rooster circa 1 minuut in een droge koekenpan. Smeer wat yoghurtsaus op het brood en leg de courgetteburger erop. Leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer de burgers met de wortelsalade en extra yoghurtsaus ernaast.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT