Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 aubergine
150 g pasta casarecce
2 Kamper lamsworstjes
125 g Siciliaanse cherrytomaten
1 teen Lautrec knoflook
50 g Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

2 takjes bronze venkel
3 el olijfolie
50 ml witte wijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 aubergines
300 g pasta casarecce
4 kamper lamsworstjes
250 g Siciliaanse cherrytomaten
2 tenen Lautrec knoflook
70 g Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

4 takjes bronze venkel
5 el olijfolie
100 ml witte wijn

Printen

Bereiding

Bereiding voor personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aubergine in blokjes van 2 centimeter en doe ze in een ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie en zout en peper. Rooster ze 20 minuten in de oven.
  3. Breng ondertussen een pan gezouten water aan de kook en gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de worstjes in stukken van 2 centimeter, de cherrytomaten door de helft en de knoflook fijn.
  5. Bak de worstjes rondom bruin in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de fijngesneden knoflook, cherrytomaten en de geroosterde aubergine toe. Bak een paar minuten tot de tomaten zacht beginnen te worden. Giet er een glas witte wijn bij en laat een paar minuten koken om de alcohol te laten verdampen.
  6. Giet de pasta af en houdt wat kookvocht apart. Voeg de pasta toe aan de pan met worstjes en maak de saus eventueel iets smeuïger met het kookvocht.
  7. Verdeel over borden, rasp de Parmezaanse kaas erover en garneer met de takjes venkelkruid.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aubergines in blokjes van 2 centimeter en doe ze in een ovenschaal met 4 eetlepels olijfolie en zout en peper. Rooster ze 20 minuten in de oven.
  3. Breng ondertussen een pan gezouten water aan de kook en gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de worstjes in stukken van 2 centimeter, de cherrytomaten door de helft en de knoflook fijn.
  5. Bak de worstjes rondom bruin in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de fijngesneden knoflook, cherrytomaten en de geroosterde aubergine toe. Bak een paar minuten tot de tomaten zacht beginnen te worden. Giet er een glas witte wijn bij en laat een paar minuten koken om de alcohol te laten verdampen.
  6. Giet de pasta af en houdt wat kookvocht apart. Voeg de pasta toe aan de pan met worstjes en maak de saus eventueel iets smeuïger met het kookvocht.
  7. Verdeel over borden, rasp de Parmezaanse kaas erover en garneer met de takjes venkelkruid.

Ingrediënten in dit recept