Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Boeuf Bourguignon

€ --,--
Voeg producten toe

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

120 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 eetl. boerenroomboter
150 g Baambrugs big spekblokjes
750 g Gasonne runderstooflappen, in blokjes
3 teentjes knoflook, geperst
200 g zilveruien, ontveld
1 winterpeen, in blokjes
1 bouquet garni (laurier, tijm, rozemarijn)
250 g kastanjechampignons, gehalveerd
handje verse peterselie

VOORRAADKAST
2 eetl. bloem
1 blikje tomatenpuree
500 ml rode wijn

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Verhit een braadpan met boter op hoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak deze knapperig. Schep de spekblokjes uit de pan en zet ze apart
  2. Bak het stoofvlees in het achtergebleven vet van de spekjes rondom goudbruin en bestrooi met de bloem
  3. Voeg vervolgens de knoflook, zilveruien en winterpeen toe en bak gedurende 3 minuten
  4. Schenk de wijn in de pan, voeg de tomatenpuree, spekblokjes en bouquet garni toe en roer door
  5. Laat het geheel circa 3 uur op laag vuur met deksel op de pan stoven
  6. Controleer zo nu en dan of er genoeg vocht in de pan zit en schenk eventueel wat wijn bij
  7. Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe
  8. Breng het geheel op smaak met zout, peper en verse peterselie
  9. Serveer met een groene salade, knapperig stokbrood of een romige aardappelpuree.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Boeuf Bourguignon

Ingrediënten in dit recept

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt