Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bietenrisotto met oude Texelse schapenkaas

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

50 g roomboter
2 sjalotten, gesnipperd
300 g risottorijst
150 ml rode wijn
1 liter groentebouillon
1 geroosterde biet, schil verwijderd en in kleine blokjes
125 g crème fraiche
75 g oude Texelse schapenkaas, geraspt
50 g walnoten, grof gehakt

VOORRAADKAST

2 eetl. Balsamico azijn

Printen

Bereiding

  1. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en fruit circa 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 10 minuten de helft van de bietenblokjes toe.
  3. Meng de overige bietenblokjes met de Balsamico azijn.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg de helft van de crème fraiche, de helft van de Texelse schapenkaas en de rest van de boter toe en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt 3 minuten staan.
  5. Schep de risotto op de borden. Verdeel de overige schapenkaas erover en garneer met een schepje crème fraiche, walnoten en de Balsamico bietjes.

Tip: lekker met een groene salade

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Bietenrisotto met oude Texelse schapenkaas

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt