Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Biet Wellington met cavolo nero

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

100 g walnoten
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400 g cavolo nero (palmkool), harde nerven verwijderd en fijngehakt
3 barbabietole arrosto (geroosterde bieten), circa 1 – 1,2 kg
1 ei, losgeklopt

VOORRAADKAST
200 ml groentebouillon
50 g panko + extra
2 rollen koelvers bladerdeeg
1 tl zwart sesamzaad
Balsamico azijn
zeezout
zwarte peper
olijfolie

Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn

Printen

Bereiden biet wellington

Dit heerlijke recept komt uit het E-book Kerstklassiekers in een nieuw jasje van Francesca Kookt.

Voorbereiden: Het is mogelijk om de hele biet wellington al eerder op de dag voor te bereiden. Bewaar daarna in de koelkast en plaats ‘m voor het diner in de oven.

Eenmaal gebakken kun je de biet wellingtons ook weer opwarmen in de oven.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de harde nerven van de cavolo nero en had de bladeren fijn
  2. Rooster de walnoten in een droge pan en hak daarna fijn. Snipper de rode ui en knoflook
  3. Verwarm een hapjespan en fruit de rode ui en knoflook in 1 el olijfolie. Voeg de cavolo nero in delen toe en roerbak tot deze begint te slinken. Blus af met een flinke scheut Balsamico azijn en de bouillon. Laat circa 15 minuten pruttelen tot al het vocht is verdampt
  4. Schep daarna over in een vergiet, laat iets afkoelen en knijp al het vocht er heel goed uit. Meng het daarna in een kom met de fijngehakte walnoten, panko en een flinke snuf peper en zout. Voeg extra panko toe als het mengsel nog te nat is
  5. Verwijder met je handen de geroosterde schil van de bieten en dep ze droog
  6. Bekleed een bakblik met bakpapier en rol hierop een rol bladerdeeg uit. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en strooi er een dun laagje panko over uit. Groot genoeg zodat u straks 3 van de geroosterde bieten erop kwijt kunt. Verdeel hier ongeveer de helft van het cavolo nero-mengsel over. Leg daarop, naast elkaar in de lengte, de 3 geroosterde bieten
  7. Schep het resterende cavolo nero-mengsel erover en pak daarmee de bieten in
  8. Rol de tweede rol bladerdeeg uit en leg deze over de bieten heen. Druk dit aan en duw de 2 vellen bladerdeeg rondom dicht. Laat ongeveer 3 cm overlappen en snijd overtollig bladerdeeg weg. Sla de randjes aan de onderkant om en plak de wellington goed dicht. Maak met een scherp mes een aantal inkepingen in de bovenkant. Deze dienen als ‘schoorsteen’ in de oven
  9. Steek een aantal versieringen uit het overtollige bladerdeeg en versier hiermee de bovenkant. Bestrijk de hele wellington met losgeklopt ei en bestrooi met zwart sesamzaad. Duw de naden rondom nog extra dicht met de tanden van een vork
  10. Zet de biet wellington circa 45 minuten in de oven, niet te hoog. De bovenkant zal veel sneller bruinen door het hoogteverschil. Houd dit goed in de gaten en leg na circa 20 – 25 minuten een velletje aluminiumfolie op alleen de bovenkant. Zo kan dit deel niet verbranden terwijl de onderkant verder kan bruinen. Blijf ‘m wel goed in de gaten houden!
  11. Serveer de biet wellington op een mooie langwerpige schaal en snijd aan tafel in plakken.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Biet Wellington met cavolo nero

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten