Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Beenham met appel glaze

--,--
Voeg producten toe

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 4 á 6 PERSONEN

1 beenham
1 eetl. appelcider azijn
1 eetl. verse tijmblaadjes
1 teentje knoflook, geperst
2 appels, in partjes

VOORRAADKAST

1 eetl. mosterd
2 eetl. honing
2 eelt. appelmoes
2 eetl. roomboter

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng met een staafmixer de boter, appelmoes, azijn, honing, mosterd, tijmblaadjes en knoflook tot een glaze. Breng op smaak met zout en peper.
  2. 2. Bestrijk de beenham royaal met het mengsel en rooster circa 45 minuten in de oven. Schep regelmatig het kookvocht over de beenham. Voeg de laatste 20 minuten de appelpartjes toe en bak deze mee.

Tip: lekker met de geroosterde groenten en aardappeltjes uit de oven

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Beenham met appel glaze

Ingrediënten in dit recept

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt