Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

60 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

150 g Friese woudbonen, geweekt
1 ui
1 teen knoflook
2 Baambugs big worsten
5 g peterselie
5 g dille
5 g basilicum
250 g cherrytomaten
½ citroen, sap

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

300 g Friese woudbonen, geweekt
2 uien
2 tenen knoflook
4 Baambugs big worsten
10 g peterselie
10 g dille
10 g basilicum
500 g cherrytomaten
1 citroen, sap

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

Printen

Bereiding

LET OP: we gaan de gedroogde bonen een dag vooraf weken, zodat ze klaar zijn voor gebruik. Doe de bonen in een kom met ruim koud water en laat een nacht staan tot u ze gaat bereiden.

Bereiding voor 2 personen

  1. Breng een grote pan water zonder zout aan de kook en gaar hierin de geweekte bonen 30 tot 40 minuten, tot ze nog wel wat bite hebben. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook.
  2. Verhit als de bonen klaar zijn 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin de worsten in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en bewaar apart, maar laat het vet in de pan zitten.
  3. Pluk ondertussen het blad van de peterselie, dille en basilicum en snijd de cherrytomaten in kwarten.
  4. Doe eventueel nog een extra eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui in circa 3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit 30 tot 60 seconden mee. Voeg de bonen toe, schep goed om en breng op smaak met zout en peper. De bonen hoeven niet heet te zijn, maar eerder lauwwarm.
  5. Draai het vuur uit, voeg 2 eetlepels citroensap en de tomaat toe en meng.
  6. Maak de kruiden aan met een kneep citroensap, 1 theelepel olijfolie en breng op smaak met zout. Verdeel de bonensalade en worst over de borden en serveer de kruidensalade er bovenop.

Bereiding voor 4 personen

  1. Breng een grote pan water zonder zout aan de kook en gaar hierin de geweekte bonen 30 tot 40 minuten, tot ze nog wel wat bite hebben. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook.
  2. Verhit als de bonen klaar zijn 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin de worsten in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en bewaar apart, maar laat het vet in de pan zitten.
  3. Pluk ondertussen het blad van de peterselie, dille en basilicum en snijd de cherrytomaten in kwarten.
  4. Doe eventueel nog een extra eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui in circa 3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit 30 tot 60 seconden mee. Voeg de bonen toe, schep goed om en breng op smaak met zout en peper. De bonen hoeven niet heet te zijn, maar eerder lauwwarm.
  5. Draai het vuur uit, voeg 3 tot 4 eetlepels citroensap en de tomaat toe en meng.
  6. Maak de kruiden aan met een kneep citroensap, 1 theelepel olijfolie en breng op smaak met zout. Verdeel de bonensalade en worst over de borden en serveer de kruidensalade er bovenop.

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT