Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 kilo asperges, geschild
1 kilo aardappelmix, gehalveerd
Dagverse Freiland eieren
150 gram Boeren roomboter neutraal
Handje peterselie, fijngesneden
125 gram Baambrugs big achterham


Asperges Flamande (klassieke asperges)

 

  1. Schil de asperges. Begin onder het kopje en schil helemaal naar beneden. Snijd ongeveer 1,5 centimeter van de onderkant van de asperges.
  2. Halveer de aardappelen en breng aan de kook in een pan met een snufje zout. De aardappelen zijn met ongeveer 15 minuten gaar.
  3. Breng in een (asperge)pan water aan de kook. Voeg een klontje boter en wat zout aan het water toe. Kook de asperges 3 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in de pan met het hete water garen.
  4. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren en prak ze grof fijn.
  5. Smelt ondertussen in een pannetje rustig de boter.
  6. Hak een handje peterselie fijn, en snijd de achterham in kleine grove stukjes. Meng de peterselie en ham door de eieren.
  7. Haal de asperges uit de pan en laat ze goed uitlekken. Leg de asperges en de aardappelen op een bord. Giet een scheut van de gesmolten boter over de asperges. Garneer de asperges in het midden met het ei, ham en peterselie mengsel

Tip: met de schillen van de asperges en de afgesneden ‘kontjes’ kan een heerlijke aspergesoep worden gemaakt! 

Ingrediënten in dit recept