Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Barbecue meester Gertjan van Dijk

Seizoen

zomer

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

8 kleine (violet) artisjokken
2 eetl. olijfolie
1 potje Lindenhoff citroen mayonaise
zeezout

Printen

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Verwarm de barbecue 10 minuten van te voren zodat u daarna op 220 graden direct kunt gaan grillen.
  2. Maak de artisjokken schoon: snijd de steel af en verwijder de hardste onderste bladen.
  3. Kook ze 15 minuten in gezouten water, laat uitlekken en snijd ze doormidden. Bestrijk de binnenkant met olijfolie en leg ze met de ingestreken zijde op de hete grill.
  4. Grill circa 5 minuten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Haal de artisjokken van de barbecue en bestrooi de grillkant met zeezout.
  5. Serveer met de citroen mayonaise.

Ingrediënten in dit recept

Lindenhoff barbecue meester Gert Jan van Dijk

over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk