
Chef
Barbecue meester Gertjan van DijkSeizoen
zomerGang
bijgerechtBereidingstijd
45 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
8 kleine (violet) artisjokken
2 eetl. olijfolie
1 potje Lindenhoff citroen mayonaise
zeezout
Bereiding
- Steek de barbecue aan. Verwarm de barbecue 10 minuten van te voren zodat u daarna op 220 graden direct kunt gaan grillen.
- Maak de artisjokken schoon: snijd de steel af en verwijder de hardste onderste bladen.
- Kook ze 15 minuten in gezouten water, laat uitlekken en snijd ze doormidden. Bestrijk de binnenkant met olijfolie en leg ze met de ingestreken zijde op de hete grill.
- Grill circa 5 minuten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Haal de artisjokken van de barbecue en bestrooi de grillkant met zeezout.
- Serveer met de citroen mayonaise.
Ingrediënten in dit recept
