Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

LINDENHOFF X RESTAURANT DE KAS

Bestel en stel uw 3-gangen kerstdiner samen
Stap voor stap – samen met Chef Jos Timmer
Thuis aan tafel als in een restaurant de Kas

Lindenhoff X Restaurant de Kas

Exclusief en speciaal voor jullie heeft Chef Jos Timmer van Restaurant de Kas – met een Groene Michelin ster en al drie keer op rij bekroond tot beste Biologische restaurant van Nederland, een bijzonder verrukkelijk 3-gangen diner voor jullie geselecteerd! Een kerstmenu om te delen. Een tafel vol royale schalen waar de hele familie naar hartelust van kan opscheppen. Met de creativiteit van chef Jos van restaurant De Kas, de voorbereiding van de ingrediënten in de keuken van de Kas,  de prachtige seizoensproducten van de Lindenhoff boerderij én jouw kookkunsten zet je een geweldig feestmenu op tafel, zonder gedoe. Exclusieve gerechten bomvol smaak en met een glansrol voor groenten. Dat is pas écht kerst aan tafel, als in een restaurant! 

Lindenhoff X Bistro Flores
Lindenhoff X Bistro Flores

MOOI SMAKEN EN KLEUREN VAN 'T SEIZOEN

Ook met de kerst smaken producten van het seizoen het lekkerst. En laat dat nu net de filosofie van zowel restaurant De Kas áls Lindenhoff zijn. Chef Jos bedacht speciaal voor Lindenhoff een prachtig 3-gangen kerstmenu mét amuses voor deze feestdagen. Vol mooie smaken en kleuren van dit winterseizoen zoals biet, paddenstoelen, radicchio, stoofvlees, boerenkool en citrus.

 

SAMEN DELEN MET KERST

De gerechten lenen zich geweldig om samen te delen en dit past super mooi bij de kerstgedachte. Jos: ’Het opmaken van de borden kost vaak teveel tijd die je liever besteedt aan je familie en vrienden. Ik doe dat thuis ook, het is de perfecte manier om samen te genieten van lekker eten. Alle combinaties zijn mogelijk dus bestel gerust een combinatie van vlees & vega zodat iedereen naar hartelust kan opscheppen. Zelfs de grootste vleeshebbers willen het vegetarische hoofdgerecht echt niet missen!

CHEF JOS TIMMER

RESTAURANT DE KAS

X
LINDENHOFF
DE KAS

STARTEN MET EEN MICHELIN STER
Wim en Jos ontmoetten elkaar in 2014 bij het destijds nieuwe restaurant RIJKS in Amsterdam. ‘Wim en ik hebben dezelfde visie in de keuken: lekker eten maken zonder poespas, lol hebben en hard werken.’ Ze ontmoetten elkaar in 2014 bij het destijds nieuwe restaurant RIJKS in Amsterdam en wonnen daar, samen met executive chef Joris Bijdendijk, een Michelin ster. Een geweldige start voor deze jonge chefs. Maar het duo wilde meer spontaniteit en vrijheid én ambitie. Van restaurant De Kas ‘het beste groenterestaurant van Nederland’ maken paste daar perfect bij.

CREATIEVE KEUKEN
Jos is het creatieve brein in de keuken en werkte onder andere bij Vermeer en Jamie Oliver’s Fifteen. Tim houdt zich vooral bezig met de organisatie en werkte eerder bij Parkheuvel en Bolenius.‘Als je kookt vanuit de moestuin moet je wat creatiever zijn. Maar daar ben je tenslotte kok voor, toch? We willen graag het verhaal vertellen hoeveel lekkerder lokale groenten van het seizoen zijn. Maar ook wat mensen er thuis mee kunnen doen, met smaken of combinaties die ze hebben gegeten of gedronken.’ Chef Jos deelt zijn recepten dan ook graag met dit kerstmenu. ‘Ik bedenk graag goed doordachte gerechten zodat je kan er thuis echt samen van kunt genieten.’ Een stressloos maar magisch kerstdiner met de mensen van wie je houdt.’  

DE FAVORIETEN VAN DE CHEF

Ik ben een enorme fan van de Italiaanse producten van de Lindenhoff zoals de burrata pugliese, de vele soorten radicchio, citrus en paddenstoelen” 

“‘Lekker eten waarbij je je bord wilt aflikken’”

– Chef Jos

Lindenhoff X Bistro Flores
Lindenhoff X Bistro Flores

's OCHTEND GEOOGST, 's MIDDAGS OP 'T BORD

Verscholen in het Amsterdamse Park Frankendael werd meer dan 20 jaar geleden een oude kas omgebouwd tot één van de eerste farm-to-table restaurants in de wereld. Restaurant De Kas was geboren en vanaf de allereerste dag werd er gekookt volgens de gedachte: hoe verser en lokaler hoe beter. Het restaurant was zijn tijd ver vooruit. Eten midden in een kas, onder de sterrenhemel, met zicht op de kassen waar groenten en kruiden gekweekt worden. Verser kan het gewoon niet!

 

GLANSROL VOOR GROENTEN

Chefs Wim de Beer en Jos Timmer namen in 2018 de leiding over gingen zich nóg meer focussen op lokaal en duurzaam. En vooral het serveren van de mooiste en lekkerste gerechten met een hoofdrol voor groenten. Het is geen toeval dat hun vorige werkgevers vrijwel allemaal werkten met een eigen groentetuin. Samen verdienden ze al eens een Michelin ster tijdens hun tijd bij RIJKS in Amsterdam.

LINDENHOFF x RESTAURANT DE KAS

WELKE GERECHTEN GAAT U ZELF THUIS BEREIDEN?

De bereiding van de gerechten worden stap voor stap uitgelegd door de chef op de receptkaarten die u ontvangt in uw box.

X
LINDENHOFF
DE KAS

GEROOSTERDE BIET

MET RADICCHIO EN BERGAMOTDRESSING

“December is het seizoen van citrus en biet dus perfect voor dit mooie kerstgerecht. Dit gerecht oogt geweldig qua kleur en is heerlijk aards maar verfijnd van smaak. – ” – Chef Jos

WONDERBAARLIJKE GROENTEN VAN ‘T SEIZOEN
Bij restaurant De Kas én Lindenhoff geloven we dat producten van het seizoen het beste en het lekkerste van smaak zijn. De combinatie van het frisse citrus en de aardse tonen van de geroosterde biet zijn dan ook perfect in het voorgerecht van dit kerstmenu. Ze passen geweldig bij de romige burrata pugliese; de zoetzure saus met bietensap, champagne azijn en bergamot essence maakt het helemaal af.

BURRATA IS EEN SUPER FEESTELIJK PRODUCT
Er zijn veel mooie soorten radicchio bij De Lindenhoff. In dit gerecht gebruiken de raddichio Tardiva en een supermooie romige burrata pugliese. “Sowieso ben ik dol op alle Italiaanse producten van De Lindenhoff. De burrata is een lekker en super feestelijk product en gebruiken we vaak bij restaurant De Kas.

JA, DIT GA IK MAKEN

X
LINDENHOFF
DE KAS

GEBAKKEN PADDENSTOELEN IN BOUILLON

MET BRIOCHE VAN FORT NEGEN EN GEPOCHEERD EI

“Als het buiten keihard regent of sneeuwt, waar heb ik je dan zin in? Dit gerecht! ‘Het typeert voor mij de herfst en winter: de paddenstoelen mooi vlezig en de geroosterde brioche kan je heerlijk dopen in de bouillon en het zachte gepocheerde ei.” – Chef Jos

DE BRIOCHE HEERLIJK DOPEN IN ‘T EI DAT GAAT LOPEN
 Gebruik voor het pocheren van de eieren altijd de meeste verse die je kan vinden. Bij de Lindenhoff zijn ze altijd kakelvers dus perfect hiervoor.’ Het pocheren van de eieren kan je goed voorbereiden, vlak voor het serveren even kort opwarmen zodat je tijdens het diner geen stress hebt. Met de extra kooktips van chef Jos gaat dit gegarandeerd lukken.

BEURRE NOISETTE GEEFT DE BOUILLON EEN IETS ZOETE SMAAK
De warme vegetarische bouillon is een geweldige combinatie van geroosterde ui, paddenstoelen en kombu zeewier. De beurre noisette geeft het de iets zoetere smaak. Dit gerecht is echt een geweldige smaakexplosie dat je zelf gemakkelijk kan maken dankzij het recept en de uitleg van chef Jos.

JA, DIT GA IK MAKEN

X
LINDENHOFF
DE KAS

GEPOFTE KNOLSELDERIJ

MET ZWARTE KNOFLOOK CRÈME EN GEROOKTE BEURRE BLANC

“Zelfs de grootste vleeshebbers willen dit gerecht niet missen” – Chef Jos

ZO HEEFT U GROENTE NOG NOOIT GEPROEFD!
De geroosterde knolselderij, zwarte knoflook en gerookte beurre blanc zijn voor elkaar gemaakt. Zelfs de grootste vleeshebbers zullen hun vingers hierbij aflikken. Dit gerecht is een mooie aanvulling op de langzaam gegaarde runderwang. Kies dan voor zowel vega als vlees: zo heb je lekker veel te kiezen aa tafel. ‘Lindenhoff heeft van die mooie kleine knolselderij die leent zich hier perfect voor:’

JA, DIT GA IK MAKEN

X
LINDENHOFF
DE KAS

LANGZAAM GEGAARDE RUNDERWANG

MET BOERENKOOL EN NDUJABOTER

“Qua smaak heerlijk winters. Ik maak dit thuis ook super graag. Stoofvlees is perfect voor kerst en ideaal om samen te delen!” – Chef Jos

GEEN STRESS
De hoofdgerechten lenen zich geweldig om samen te delen. Het to share concept past dan ook super mooi bij de kerstgedachte. Jos: ’Het opmaken van de borden kost vaak teveel tijd die je liever besteedt aan je familie en vrienden. Ik doe dat thuis ook, het is de perfecte manier om samen te genieten van lekker eten.’ Het zachte winterse stoofvlees van runderwang is een tikkie spicy door de ndujaboter. Maak je het liever iets minder pittig dan gebruik je gewoon iets minder.

TAKE IT SLOW MET WINTERS STOOFVLEES
Tijdens het diner is het en kwestie van opwarmen: hoe langer, hoe beter. ‘De Opperdoezer aardappelen worden in de schil gekookt en gebakken zodat  ze hun fantastische smaak behouden. Na het bakken wordt de schil lekker krokant en knapperig en van binnen heerlijk fluffy.’ De kruidige gremolata maakt het helemaal af. Puur genot!

JA, DIT GA IK MAKEN

X
LINDENHOFF
DE KAS

ZACHTE GEITENKAAS

MET TEXELSE OUDE GEITENKAAS, PEER EN BERGAMOT

“Wauw! Dit is echt een verrassing om te serveren op de kersttafel – “

MOOIE LOKALE PRODUCTEN GEVEN ALTIJD IETS EXTRA’S
Een licht en hartige tompouce van Texelse geitenkaas: een geweldige combinatie met de zoete peer en dressing van bergamot citroen en kruidenolie. Jos: ‘Ik kom zelf uit de Beemster dus vind het altijd leuk om mooi fruit uit de buurt in mijn gerechten te gebruiken. De Texelse geitenkaas is ook lekker lokaal. Ik gebruik zowel de jonge geitenkaas in de mousse en als de overjarige als topping. De bergamot-essence maak ik elk jaar zelf en heb ik altijd in de keuken bij de hand.’

JA, DIT GA IK MAKEN

X
LINDENHOFF
DE KAS

IJS MET TOPINAMBOUR-CRÈME

MET ESPRESSO-PINDACRUMBLE EN KARAMELSAUS

“Affogato is één van mijn favorieten desserts voor thuis. Bolletje ijs en espresso; simpeler kan het niet. In combinatie met aardpeer wordt het ineens toch wel spannend helemaal met pinda’s erbij en karamel! ” – Chef Jos

KIES ZELF UW FAVORIETE IJSSMAAK, ALLES KAN!
To die for, dit zoete nagerecht! Feestelijk ijs met romige topinambour-crème, crunchy espresso-pindacrumble en caramelsaus. Kies zelf je favoriete ijssmaak. Jos: ‘Vanille is altijd heerlijk maar kijk vooral waar je zin in hebt, zelfs een sorbet zou prima passen.’ Geen stress over smeltend ijs: de warme caramelsaus serveer je lekker feestelijk in een mooie karaf op tafel.

JA, DIT GA IK MAKEN

“We willen graag het verhaal vertellen hoeveel lekkerder lokale groenten van het seizoen zijn. Maar ook wat mensen er thuis mee kunnen doen, met smaken of combinaties die ze hebben gegeten of gedronken.’ “

– Chef Jos

LINDENHOFF x RESTAURANT DE KAS

WELKE GERECHTEN GAAT U ZELF THUIS BEREIDEN?

De bereiding van de gerechten worden stap voor stap uitgelegd door de chef op de receptkaarten die u ontvangt in uw box.

  • GEROOSTERDE BIET MET RADICCHIO EN BERGAMOTDRESSIN
  • GEBAKKEN PADDENSTOELEN IN BOUILLON MET BRIOCHE EN GEPOCHEERD EI
  • GEPOFTE KNOLSELDERIJ MET ZWARTE KNOFLOOK CRÈME EN GEROOKTE BEURRE BLANC
  • LANGZAAM GEGAARDE RUNDERWANG MET BOERENKOOL EN NDUJABOTER
  • ZACHTE GEITENKAAS MET TEXELSE OUDE GEITENKAAS, PEER EN BERGAMOT
  • IJS MET TOPINAMBOUR-CRÈME, ESPRESSO-PINDACRUMBLE EN KARAMELSAUS

AAN DE SLAG

RESTAURANT DE KAS

Het menu van de Kas vertelt het verhaal van hun tuinen. Eten van hier en nu, met respect en plezier bereid. We volgen het seizoen, van dag tot dag. Groenten spelen de hoofdrol in ons menu, aangevuld met een stukje vis of vlees als het iets toevoegt. De mooiste en verste producten, zo snel mogelijk van plant tot bord. We gebruiken zoveel mogelijk producten van Nederlandse bodem, gecombineerd met internationale smaken en kooktechnieken.

De Kas heeft 15 punten in de Gault & Milau gids, staat in de 50 best Discovery, heeft een Groene Michelin ster en is drie keer op rij bekroond tot beste Biologische restaurant van Nederland.

U kunt dineren bij restaurant de kas van dinsdag t/m zondag,  en ook serveren ze een heerlijke lunch van dinsdag t/m zondag