Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

LINDENHOFF X BISTRO FLORES

Bestel en maak een vegetarisch diner
Stap voor stap – samen met Chef Luuk en Jorik
Thuis aan tafel als in een restaurant

Lindenhoff X Bistro Flores

Speciaal voor jullie mochten we op bezoek bij chef Luuk en chef Jorik van restaurant Bistro Flores in Nijmegen. Dit is uw unieke kans om aan de slag te gaan met de exclusieve Lindenhoff x Flores box. De chefs hebben speciaal voor jullie een prachtig vega-diner geselecteerd: Gepofte aardappel in de kolen met een saus van schapenyoghurt en Texelse schapenkaas, Rouleaux van spitskool met rozijnen, zwarte knoflook, cantharellen en salie en toast van stokbrood met een spread van koolrabi en dragon. Gerechten die u thuis op de barbecue  (of in de ov en) kunt bereiden met de beste kwaliteit ingrediënten – bestel bij Lindenhoff, dan worden ze vers en gekoeld bij u bezorgd. Thuis aan tafel, als in een restaurant!

Lindenhoff X Bistro Flores
Lindenhoff X Bistro Flores

BISTRO FLORES WORDT GERUND DOOR DE 3E GENERATIE

De oorsprong van Bistro Flores stamt uit 1961 – Toen de opa en Oma van eigenaar Elroy begonnen met hun koffiehuis is ‘t keetje aan de overkant. Vanaf 1963 zijn ze verhuisd naar locatie waar u nu het restaurant kunt vinden – Ze hadden alles in huis, van een kop koffie tot broodje gebakken ei, met spek, kippenlevertjes met ui & stamppotten in de winterse dagen. In 1980 hebben de ouders van Elroy het oud Hollandse eetcafé overgenomen. De naam werd in ere gehouden en er werd  hard en met veel plezier gewerkt. Sinds 2010 heeft Elroy de naam veranderd naar Bistro Flores – omdat hij af wilde van het oud Hollands eetcafé. En zijn vader? Die helpt op drukke avonden nog mee achter de bar!

 

FLORES x LINDENHOFF

Bij Bistro Flores wordt duurzaam gewerkt; ingrediënten komen uit de buurt, van kleinschalige producenten. Er wordt gekeken hoe kookprocessen energie-efficienter gemaakt kunnen worden en wordt de voedselverspilling en reststromen beperkt. Eén van de missies van Flores is om de gasten met een andere blik naar eten te laten kijken, door te laten proeven en ervaren hoe het ook kan. De samenwerking met Lindenhoff als leverancier is een combinatie van verschillende keuzes; “je kunt altijd uitgaan van de beste kwaliteit. Je weet dat er is nagedacht over de herkomst van de producten, hoe de producten zijn geproduceerd en behandeld – Je weet gewoon dat het goed is!

CHEF JORIK

BISTRO FLORES

X
LINDENHOFF
BISTRO FLORES

AFWAS DE GATEWAY NAAR DE KEUKEN! 
Zijn oudste broer werkte naast zijn studie als bijbaan in de keuken. Zo kwam Jorik als 14-jarige als afwasser in de keuken. En ja, de afwas is de gateway naar de keuken. Daarna heeft het de hele trap van koksopleidingen op alle niveau afgerond.

CREATIEF ZIJN! 
Het mooiste aan kok zijn? “Creatief zijn. Creativiteit uiten als een kok en daarnaast kennis overbrengen als leermeester in de keuken. Mensen laten groeien met koken als gereedschap!” 

VAN DE NIEUWE WINKEL NAAR FLORES NAAR OOSTWOLD
Ook Jorik heeft 14 jaar als souschef in de Nieuwe Winkel gewerkt in Nijmegen. Daarnaast aan de slag gegaan met de opleiding tot koksdocent – zo is hij bij Flores terecht gekomen. Inmiddels heeft Chef Jorik de keuken van Bistro Flores verlaten om een gastronomisch voedselbos te starten in Oogstwold.

Hij heeft het stokje overgedragen aan zijn oude leerling en goede vriend; Chef Luuk! 

DE FAVORIETEN VAN DE CHEF

Mijn favorieten producten zijn paddenstoelen, wortels en aardappels. Het zijn erg veelzijdige producten en Zeeuws Zeezout is écht lekker!

“Ik vind het inspirerend om met groenten te koken. Met vlees blijf je toch altijd makkelijker dezelfde richting in denken. Het is vaak altijd het hoofd deel. Met groenten heb je veel meer vrijheid.”

– Chef Jorik

CHEF LUUK

BISTRO FLORES

X
LINDENHOFF
BISTRO FLORES

JIJ KOOK OF DOET DE AFWAS…
Als kind had Luuk al fascinatie voor koken! Zijn moeder stelde hem vaak voor de keuze: of je kookt of je doet de afwas. En dan was koken altijd de keuze! “Ik hou van smaken; proeven en ruiken! Daar heb ik passie voor en daar word ik gelukkig van!

VAN HOVENIER NAAR KOK
Uiteindelijk is Luuk toch eerst hovenier geworden. “Want kok worden was een slechte keuze, dan moet je zoveel werken. Maar ik merkte dat ik in de tuin toch met eten bezig was. En richtte mij vooral op eetbare planten, daar lag mijn interesse. Toen merkte ik dat ik voor mijn passie moest gaan en de keuken in moest, en dat is nu 11 jaar geleden!  

VAN DE NIEUWE WINKEL NAAR FLORES
Luuk heeft 8 jaar bij de nieuwe winkel gewerkt – een prachtig restaurant ook in Nijmegen waar vegatarische gerechten op het menu staan.  Sinds 2 maanden is Luuk de chef van Bistro Flores!

DE FAVORIETEN VAN DE CHEF

“Ik ben grote fan van de boerenboter. Zo’n heerlijke kazige geur en smaak. Daar word ik blij van.”

LINDENHOFF x BISTRO FLORES

WELKE GERECHTEN GAAT U ZELF THUIS BEREIDEN?

De bereiding van de gerechten worden stap voor stap uitgelegd door de chef op de receptkaarten die u ontvangt in uw box.

  • GEPOFTE AARDAPPEL MET EEN SAUS VAN SCHAPENYOGHURT EN TEXELSE SCHAPENKAAS
  • BALLONTINE VAN SPITSKOOL, CANTHARELLEN, ROZIJNEN, ZWARTE KNOFLOOK EN SALIE 
  • TOAST VAN STOKBROOD MET SPREAD VAN KOOLRABI, KAAS PEEN EN DRAGON

AAN DE SLAG

X
LINDENHOFF
BISTRO FLORES

GEPOFTE AARDAPPEL

MET EEN SAUS VAN SCHAPENYOGHURT EN TEXELSE SCHAPENKAAS

“U proeft echt verschil met aardappels van de supermarkt. Qua smaak en qua vocht. Met goede kwaliteit ben je binnen!” – Chef Luuk”

De nieuwe oogst Bildstar aardappel is een vastkokende aardappel. Vastkokende aardappels zijn het lekkerst voor dit gerecht! Deze geven de meeste smaak en krijgen zelfs na het poffen iets zoets. Daarnaast hebben Bildstars ook iets kruimigs, zodat ze na het poffen fijn uit te lepelen zijn.

JA, DIT GA IK MAKEN

X
LINDENHOFF
BISTRO FLORES

BALLONTINE VAN SPITSKOOL

CANTHARELLEN, ROZIJNEN, ZWARTE KNOFLOOK EN SALIE

“Je zou de spitskool al in de ochtend of middag kunnen opbinden, zodat je het in de avond alleen op de barbecue nog maar hoeft te grillen.” 

De chefs hebben een exclusief voor Lindenhoff een variant gemaakt op de klassieke barbecue met deze prachtige gevulde rouleaux afgelakt met zwarte knoflook – en echt het proberen waard om dit groente barbecuegerecht als hoofdgerecht te serveren als pronkstuk op de tafel! “De barbecuesmaak is een mooie toevoeging in de keuken” 

Deze recepten van chef Luuk en Jorik staan niet op de kaart bij Bistro Flores – dus dit is uw kans om echt thuis aan tafel te gaan als in een restaurant!

DIT WIL IK PROEVEN

 

X
LINDENHOFF
BISTRO FLORES

TOAST VAN STOKBROOD

MET SPREAD VAN KOOLRABI, KAAS PEEN EN DRAGON

“Je wilt het hoofdgerecht van de barbecue met daarbij brood met een fijne dip en aardappel. Hier hebben we een twist op gemaakt – compleet vega!”

JA, DIT WIL IK

“Met goede kwaliteit ben je binnen! Lindenhoff doet veel moeite om de beste producten in het assortiment te hebben met hoge kwaliteit en uitstekende smaak “

– Chef Luuk

BISTRO FLORES

De kookstijl in de keuken van Flores gaat gepaard met ambacht en eenvoud, waar bijzondere groentegerechten hand in hand gaan met een bijzonder stuk vis of vlees. De ingrediënten komen zoveel mogelijk bij lokale, kleine producenten. De chefs maken gebruik van wilde fermentatie, gecontroleerde rijping en leren elke dag bij over duurzame gastronomie. Het seizoen staat centraal voor de inspiratie en dat proef en zie je terug aan tafel. Met veel iefde en passie combineert het team de gerechten met zuivere wijnen, bieren en sappen.

U kunt dineren bij Bistro Flores van dinsdag t/m zaterdag van 17:00 – 24.00,  lunch wordt geserveerd op zaterdagmiddag van 13:00 – 16:00.