Seizoen

zomer

Gang

voorgerecht
tussengerecht

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen // bereidingstijd: circa 15 minuten 

Handje pecannoten
2 eetl. honing
125 g bramen
1 eetl. mosterd
125 g veldsla
250 g cherrytomaatjes
125 g zachte geitenkaas

Voorraadkast
2 eetl. witte wijnazijn
3 eetl. olijfolie


Bereiding

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter.
  2. Rooster de pecannoten tot ze beginnen te geuren.
  3. Voeg vervolgens 1 eetl. honing en een snufje zout toe, roer door en bak nog 1 minuut mee.
  4. Schep de pecannoten op een stukje bakpapier en laat afkoelen. Mix ondertussen 1 eetl. honing, de helft van de bramen, mosterd, azijn en olijfolie met een staafmixer tot een dressing, breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de veldsla en cherrytomaatjes in een kom.
  6. Verbrokkel de geitenkaas erover en leg de gekarmeliseerde pecannoten en overige bramen op de salade. Besprenkel met de bramen dressing.

Ingrediënten in dit recept