Seizoen

winter

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Dit heerlijke recept komt uit het E-book Kerstklassiekers in een nieuw jasje van Francesca Kookt. Via de webshop kun je het e-book bestellen voor € 7,95 en daarna ontvang je direct een downloadlink.

4 stronkjes witlof
20 g boter
100 ml rode port

Zelf in huis halen
1 rol koelvers bladerdeeg
zwarte peper
zeezout

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

Dit heerlijke recept komt uit het E-book Kerstklassiekers in een nieuw jasje van Francesca Kookt. Via de webshop kun je het e-book bestellen voor € 7,95 en daarna ontvang je direct een downloadlink.

Voorbereiden: De witlof en portsaus kun je ’s ochtends alvast voorbereiden.
De rest van de tarte tatin maak je à la minute voorafgaand aan het hoofdgerecht.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Snij de stronkjes witlof in vieren en verwijder de harde kern.
  3. Smelt de boter in een pannetje en schenk daar de port bij. Laat 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  4. Bekleed een quichevorm met bakpapier en schenk daar de portsaus in. Verdeel gelijkmatig over de bodem. Leg daarop de witlof in een leuk patroon en bestrooi royaal met peper en zout.
  5. Bedek met het bladerdeeg en snijd overtollig bladerdeeg rondom af. Duw de zijkanten naar binnen en prik gaatjes in het bladerdeeg.
  6. Zet de tarte tatin in de oven en bak 20 – 25 minuten tot de bovenkant krokant en goudbruin van kleur is.
  7. Haal uit de oven, laat 5 minuten staan en keer daarna om in een bord. Serveer direct.

Ingrediënten in dit recept