Seizoen

zomer

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

¼ Granny Smith appel, brunoise gesneden
1/2 Sorrento citroen, geperst
4 plakken landbrood
25 ml olijfolie extra vergine
1 teentje knoflook
Halve venkel, in plakken van 1 cm
100 g taleggio
Handje walnoten, fijngehakt


Bereiding

  1. Meng in een kom de appel met het citroensap.
  2. Bestrijk het landbrood rondom met de helft van de olijfolie.
  3. Grill het brood aan 1 kant op een barbecue van 200 graden.
  4. Meng de knoflook met de rest van de olijfolie en bestrijk de venkel ermee.
  5. Grill de venkel op de barbecue tot hij zacht is en er grillstrepen ontstaan.
  6. Leg de venkel en tallegio op het brood en grill deze met de deksel van de barbecue erop tot de kaas is gesmolten.
  7. Haal het van de barbecue en voeg wat blokjes appel en walnoot toe.

Ingrediënten in dit recept