Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1-2 kg spareribs (afhankelijk van het aantal eters)
2 cm verse gember, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
4 eetl. honing
2 sinaasappels, geperst

Zelf in huis halen:
6 eetl. tomatenketchup
2 theel. komijnpoeder
2 theel. kerriepoeder
50 ml sojasaus
3 eetl. rode wijnazijn


Bereiding

  1. Begin een dag of de ochtend van tevoren om de spareribs goed mals te krijgen.
  2. Maak een marinade van bovenstaande ingrediënten en giet de helft over de spareribs.
  3. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  4. Verwarm de oven voor op 120 graden en gaar de spareribs in ongeveer 3 uur gaar in de oven. Leg eventueel wat aluminiumfolie op de spareribs zodat ze niet aanbranden.
  5. Zet de spareribs tot gebruik in de koelkast.
  6. Steek de barbecue aan, lak de spareribs met de overgebleven marinade en leg ze op de barbecue.
  7. Bak de spareribs rondom goudbruin en blijf steeds wat van de marinade over de spareribs strijken tijdens het bakken zodat er een kleverige laag ontstaat.
  8. De marinade mag mooi goudbruin kleuren, maar pas op dat hij niet verbrandt!

Ingrediënten in dit recept