
Seizoen
zomerGang
hoofdgerechtBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Côte de boeuf
PrintenBereiding
- Laat de cote de boeuf minimaal 2 uur van tevoren op kamertemperatuur komen.
- Verhit de barbecue tot 250 tot 300 graden en grill de cote de boeuf rondom goudbruin.
- Laat de temperatuur van de barbecue vervolgens zakken tot 160 graden en leg het vlees aan de zijkant of indirect om te garen.
- Bij een kerntemperatuur van circa 50-53 graden kan het vlees van de barbecue. Haal de côte de boeuf van de barbecue en laat rusten.
Beschrijving
Voor velen het allermooiste stuk van het rund: de cote de boeuf. In feite de ribeye met omliggende kappen, tussenliggend vet, en de rib. Een dwarsdoorsnede van verschillende spieren, en dus een verscheidenheid aan structuren en texturen op tafel die een gevarieerd gezelschap kan bekoren. Bijzonder vol van smaak.
U kunt de cote de boeuf garen in de oven of op de barbecue. Volg bovenstaand recept als u de cote de boeuf op de barbecue gaat klaarmaken.