Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

summer

Gang

appetizer

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

TARTAAR
500 g runderhaas
1 sjalot, gesnipperd
bieslook, zeer fijn gesneden
1 eidooier
1 theel. crème fraîche
1 theel. mosterd

GARNITUREN
1 gele paprika
250 g datterino tomaatjes
Balsamico azijn
1 sjalot, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 paksoi, in stukken
Parmezaanse kaas om te schaven

VOORRAADKAST
1 theel. ketchup
1 theel. Worcestersaus
olijfolie extra vergine

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Hak de runderhaas zo fijn mogelijk. Zet de gesneden tartaar vervolgens koud door de schaal waar het in zit in een bakje ijs te laten rusten
  2. Meng de tartaar met de sjalot, bieslook, eidooier, creme fraiche, mosterd, ketchup, Worcestersaus, peper en een snufje zout
  3. Leg de gele paprika in z’n geheel op de gril, in een ovenschaal of op de barbecue en grill totdat de schil loslaat en de paprika een roostersmaak heeft
  4. Kruis de datterinotomaten op de kruin in en blancheer de tomaatjes kort in een pan kokend water. Laat ze schrikken in een schaal met koud water. U kunt de velletjes van de tomaten er nu zo afknijpen. Doe de tomaten zonder vel in een schaal en voeg balsamico, sjalot, knoflook en olijfolie toe en laat marineren
  5. Roerbak de paksoi zeer kort en voeg een beetje peper toe. Roerbak niet te lang, dan wordt de paksoi bitter.
  6. Maak het bord op: ben met wat frisse sla en maak daarop een quenelle van de tartaar met twee lepels. Verdeel er wat tomaten bij  met de gepofte paprika ernaast en druppel de marinade erover. Leg daar wat paksoi overheen om hoogte in het gerecht te brengen. Schaaf er nog wat Parmezaanse kaas over en bon appétit!

 

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT