Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

zomer

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor de tartaar:
500 g runderhaas
1 sjalotje, gesnipperd
Bieslook, zeer fijn gesneden
1 eidooier
1 theel. creme fraiche
1 theel. mosterd

Garnituren:
1 gele paprika
250 g datterino tomaatjes
Balsamico azijn
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
Olijfolie extra vergine
1 paksoi, in stukken
1 blokje parmezaanse kaas om te schaven

Zelf in huis:
1 theel. ketchup
1 theel. Worcester saus

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Hak de runderhaas zo fijn mogelijk tot tartaar. Zet de tartaar vervolgens koud door de schaal waar het in zit in een bakje ijs te laten rusten.
  2. Meng de tartaar met de sjalot, bieslook, eidooier, creme fraiche, mosterd, ketchup, Worcester saus, peper en een snufje zout.
  3. Leg de gele paprika in z’n geheel op de gril, in een ovenschaal of op de bbq en grill totdat de schil loslaat en de paprika een geroosterde smaak krijgt.
  4. Kruis de datterinotomaatjes op de kruin in en doe ze vervolgens in z’n geheel in een pannetje met kokend water. Blancheer de tomaatjes kort en doe ze daarna in een schaal met koud water. Je kunt de velletjes van de tomaatjes zo afknijpen. Doe de tomaatjes zonder vel in een schaal en voeg balsamico, sjalot, knoflook en olijfolie toe en laat de tomaatjes marineren.
  5. Roerbak de paksoy zeer kort en voeg een beetje peper toe. Roerbak niet te lang, dan wordt de paksoy bitter.

Bord opmaken;

– Frisse sla

– Maak met 2 lepels een “quenelle”

– Gemarineerde tomaatjes erbij en marinade over het gerecht druppelen

– Gepofte paprika ernaast

– Paksoy om hoogte in het gerecht te brengen

– Parmezaanse kaas schaven over het geheel