Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Kerstchef Thijs Berkers

Seizoen

winter

Gang

main

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 kg topinambour (aardpeer), geschild
500 g simmentaler entrecote
250 g anijspaddestoelen (of een andere soort)
2 eidooiers
1 eetl. truffel tapenade
1 bol buratta
1 kleine truffel, in plakken geschaafd (kerstspecial, beperkt beschikbaar en alleen te bestellen voor bezorging vanaf 16 december)

 

Zelf in huis halen
500 ml druivenpit olie*
1 eetl. mosterd
1 eetl. azijn
1 kleine truffel, in plakken geschaafd (of exclusief ophalen in de Marché)

 

Printen

Bereiding entrecôte

  1. Kook de aardpeer in circa 10 minuten gaar. Stop de aardperen vervolgens nog 10 minuten in de oven om het vocht te laten verdampen. Draai er in de blender of keukenmachine een super gladde crème van en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de entrecote in 2 gelijke dikke plakken. Gril het vlees krachtig aan en bak het een aantal minuten in de oven. Laat het vlees vervolgens rusten op een warme plek. Snijd in flinterdunne plakken.
  3. Bak de paddenstoelen in een scheutje olie gaar en goudbruin en breng op smaak met zout en peper.
  4. Klop van de olie, eidooier, azijn, mosterd en truffeltapenade een mooie mayonaise.
  5. Leg de plakken entrecote op een bord. Garneer met vers geschaafde truffel, burratta, truffelmayonaise en gebakken paddenstoelen.

Tip: ter decoratie kun je van een paar aardperen ook nog wat chips maken. Dit door het dun te schaven op een mandoline en te frituren op 160 graden.

De verse truffel is exclusief verkrijgbaar voor bezorging vanaf 16 december. 

De aardse tonen van rode biet in Prisecco Alcoholvrij Inspiration 4.0 hebben hun evenknie gevonden in dit mooie gerecht; het sluit naadloos aan bij de aroma’s van truffel, aardpeer en paddestoelen. Het sappige van rijpe rode kersen en groene tonen van paprika in deze Prisecco maken het geheel af in de combinatie af met het sappige vlees van de entrecote.

Ingrediënten in dit recept

Thijs Berkers

over de Chef - Kerstchef Thijs Berkers

In het pittoreske Uden ligt een pareltje verscholen: restaurant Oonivoo met een Michelinster, waar chef Thijs Berkers met zijn team de mooiste gerechten kookt. Deze gepassioneerde chef werkt al meer dan 10 jaar met de producten van Lindenhoff, en daar zijn we trots op. We vroegen Thijs hoe zijn passie voor koken is ontstaan en wat hij belangrijk vindt in de keuken. En ook dit jaar heeft onze kerstchef weer een geweldig kerstmenu voor u gemaakt – zodat ook ù deze kerst thuis de sterren van de hemel kookt!

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT