Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 personen | 20 minuten

1 savooiekool, in reepjes gesneden
5 bospenen, geraspt
1 rode ui, gesneden
2 teenjes knoflook
500 gr ossenhaaspuntjes
Koriander

Voorraadkast / zelf in huis halen
Zout en peper
olie om in te bakken
2 el sojasaus
1 el sesamzaadjes

 

 

Printen

Bereiding

  1. Dit gerecht kun je het beste bereiden in een wok, maar een grote hapjespan kan natuurlijk ook.
  2. Verhit eerst wat olie in de pan. Bestrooi de biefstuk of ossenhaaspuntjes met peper en zout en bak deze op hoog vuur goudbruin. Bak ze niet te lang. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg eventueel wat extra olie toe indien nodig. Bak nu eerst de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en de geraspte wortel. Bak dit even goed op.
  4. Voeg de groene kool toe en bak tot deze geslonken is en mooi groen van kleur wordt. Voeg op het laatst het vlees weer toe en warm even kort door
  5. Breng het geheel op smaak met wat sojasaus, eventueel nog peper en zout en bestrooi voor serveren met de sesamzaadjes en de verse koriander.

Ingrediënten in dit recept