Seizoen

zomer

Gang

voorgerecht

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Bosje mini wortels
Bosje mini bietjes, gehalveerd
Bosje mini venkel, gehalveerd
150 g Baambrugs big spekblokjes
1 bolletje Mozzarella di bufala, in plakken
Handje veldsla
Handje verse kruiden (dille, dragon, peterselie, munt)
1 bakje eetbare bloemen mix

Zelf in huis halen:
Zonnebloemolie
Zwarte peper
4 eetl. appelazijn
4 eetl. bonenpuree (gemaak van bijvoorbeeld gepureerde witte bonen met een teentje knoflook en zeezout)

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Maak de groenten schoon, snijd het loof eraf, was dit goed en schrap de worteltjes en bietjes voorzichtig.
  2. Verhit een koekenpan met zonnebloemolie en een scheut water en stoof eerst de worteltjes, dan de venkel en vervolgens de bietjes in circa 1-2 minuten beetgaar.
  3. Leg de groenten op een bordje en laat afkoelen.
  4. Door groenten te stoven blijft de smaak goed behouden, u kunt uw pan afdekken met een cartouche (op maat geknipt bakpapier).
  5. Maak de vinaigrette: schenk 5 eetl. zonnebloemolie in een koude koekenpan. Voeg het Baambrugs big buikspek toe en bak deze op laag vuur in circa 30 minuten knapperig. De spekjes moeten helemaal uitgebakken zijn, maar niet te donker worden. Voeg flink wat zwarte peper toe.
  6. Schep de spekjes met het vet in een kom, voeg de appelazijn toe en mix de spekjes met een staafmixer ongeveer 3 minuten tot een egale vinaigrette. Proef even en voeg naar smaak zout, peper of extra azijn toe.
  7. Maak het bord op: snijd een plak buffelmozarella af en leg deze op het bord. Voeg vervolgens wat bonenpuree toe en verdeel verschillende groenten, veldsla, beetje loof van de venkel en bieten, kruiden en eetbare bloemen voorzichtig op het bord. Besprenkel met de vinaigrette – eet smakelijk!

BEKIJK HIER HET FILMPJE:

Ingrediënten in dit recept