Seizoen

zomer

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 poulet noir kip
1 Sorrento citroen, geperst en geraspt
handje verse oregano, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst

Zelf in huis halen:
Grof zeezout en versgemalen zwarte peper
100 ml droge witte wijn
50 ml olijfolie


Bereiding

  1. Maak een marinade van bovenstaande ingrediënten en schenk deze in een ovenschaal.
  2. Leg vervolgens de kip neer met de borst naar beneden.
  3. Knip met een wildschaar of snijd met een scherp koksmes de rugwervelkolom uit de kip.
  4. Draai de kip vervolgens om en druk hem plat.
  5. Leg de kip in de marinade en laat minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast staan (het liefst een hele nacht).
  6. Haal de kip een uur van tevoren uit de koelkast en dep hem droog.
  7. Steek de barbecue aan en verdeel de houtskool in verschillende warmtezones.
  8. Schroei de poulet noir rondom dicht boven een berg gloeiende kooltjes, en laat het vlees vervolgens doorgaren op een minder hete plek aan de zijkant van de barbecue tot een kerntemperatuur van circa 70 graden.
  9. Serveer de kip met bijvoorbeeld gegrilde groenten en knapperig stokbrood.

Ingrediënten in dit recept