
Seizoen
herfstGang
hoofdgerechtBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
4 Poulet Noir kippenbouten
2 rode uien, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
30 ml van de Streek Koper bier (of ander donker bier)
200 ml slagroom
100 ml Lindenhoff gevogelte jus
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
150 g paddestoelen, in stukken
750 g pastinaak, geschild en in stukken
25 g roomboter
handje verse peterselie, fijngehakt
Zelf in huis halen:
1 eetl. olijfolie
2 eetl. bloem
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Bestrooi de kip met zout en peper.
- Verhit een stoofpan met olijfolie op hoog vuur en bak de kip in circa 10 minuten rondom goudbruin.
- Haal de kip uit de pan en voeg de ui en knoflook toe.
- Fruit de ui en knoflook glazig, roer de bloem erdoor en bak ongeveer 1 minuut.
- Voeg vervolgens het bier, de slagroom en de bouillon toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur zacht, leg de kip terug in de pan, voeg de rozemarijn en tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel ongeveer een uur sudderen op laag vuur.
- Voeg de champignons toe aan de stoofpot en proef of hij voldoende op smaak is.
- Voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
- Kook ondertussen de pastinaak in 10 minuten gaar.
- Stamp deze tot een grove puree, voeg roomboter toe en breng op smaak met zout en peper.
- Als de saus nog te vloeibaar is kan je hem eventueel op hoog vuur verder laten inkoken.
Serveer de stoofpot met de pastinaak puree en wat verse peterselie.