Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

summer

Gang

main

Duration

10 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

750 g – 1 kg runderbavette

Zelf in huis halen:
Grof zeezout
Versgemalen peper

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

Bavette is een prachtig stuk vlees met een wat grove structuur en een uitgesproken smaak. Barbecue Meester Ed van de Schootbrugge legt uit hoe u bavette het beste kunt bereiden op de barbecue!

BARBECUE TIPS
Leer spelen met hitte. Doe dit door het houtskool in verschillende warmtezones te verdelen. Schroei het vlees dicht boven een berg gloeiende kooltjes, en laat het vlees vervolgens doorgaren op een minder hete
plek, bijvoorbeeld aan de zijkant van de barbecue. Zorg er ook voor dat uw rooster in hoogte verstelbaar is, zodat u meer controle heeft over de garing. Daarnaast is een vleesthermometer handig om te kunnen zien wanneer het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt.

BEREIDING
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Grill de bavette circa 3 minuten op het hete deel van de barbecue. Keer om en grill ook de andere kant goudbruin. Laat de bavette nog even doorgaren op een minder hete zone, totdat de kerntemperatuur ongeveer 55 graden is. Laat het vlees even rusten in aluminiumfolie. Snijd in dunne plakken, bestrooi met zeezout en peper en serveer met bijvoorbeeld een frisse chimichurri saus.

 

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT